"Čast otadžbine"

Politika destrukcija ne zanima Srbe!

  • 16.01.2019. 15:59

Udruženje "Čast otadžbine" saopštilo je danas da Srbe ne zanima politika destrukcije, ali da je mnogo onih koji ruše Republiku Srpsku, te poručilo da institucije Srpske moraju učiniti sve da vrate izvorni Dejton u BiH, a otete nadležnosti Republici Srpskoj.

"Naravno potrebno je napraviti konkretne korake u Ministarstvu finansija Republike Srpske po pitanju fiskalne politike, kao i formiranje ministarstva odbrane Republike Srpske, i to isključivo po uzoru na odluku Narodne skupštine o neutralnosti Republike Srpske. Ako Federacija BiH nije za poštovanje Dejtonskog sporazuma, Republika Srpska jeste", poručuje "Čast otadžbine". 

Ovo udruženje podsjeća da srpski narod u posljednjih 27 godina teži da odbrani i sačuva svoju najsvetiju tekovinu - Republiku Srpsku i spriječi njeno utapanje u unitarnu BiH po "Islamskoj deklaraciji" Alije Izetbegovića. 

Međutim, kako ističu iz "Časti otadžbine", umjesto da izgrađuje Republiku Srpsku, srpski narod, umjesto da se bavi ekonomijom i podiže životni standard na nivo što bliže evropskom, prinuđen je da se bavi bezbjednosnim problemima koje "nameće bolesna mržnja bošnjačkog rukovodstva prema Republici Srpskoj i srpskom narodu". 

Mnogo je onih koji ruše Republiku Srpsku, počevši od obavještajnih službi MI-6 i CIA, engleske i američke ambasade u Sarajevu, preko korumpiranih visokih predstavnika u BiH do nekih srpskih predstavnika, smatraju iz udruženja "Čast otadžbine". 

Ovo udruženje ocijenilo je da Srbi, kao i Bošnjaci moraju odmah dati ostavke i odreći se ministarskih fotelja u Savjetu ministara i preuzeti mandate poslanika za šta su i dobili povjerenje naroda. 

U saopštenju se ističe da je Predsjedništvo BiH konstituisano, ali ne funkcioniše, jer članovi "iz redova bošnjačkog naroda Komšić i DŽaferović" provode politiku podjela, a ne suživota i blokiraju funkcionisanje institucija vlastite zemlje. 

"Za njih ne postaje ni zakoni niti Ustav. Komšić želi da ugura Republiku Srpsku u NATO pakt mimo volje srpskog naroda i traži da Savjet ministara pod dirigentskom palicom Denisa Zvizdića sa srpskim poturicama vrši tehnički mandat naredne četiri godine", navodi se u saopštenju uduruženja. 

Udruženje ističe da je nezamislivo da je Zvizdić istovremeno i član kolegijuma Predstavničkog doma i predsjedavajući Savjeta ministara u tehničkom mandatu. 

"Čast otadžbine" navodi da su Ustavni sud i Visoki sudski i tužilački savjet /VSTS/ posebna, nametnuta priča srpskom narodu, te da tužioci i sudije "verovatno rade po tome ko im više plati". 

"Dokaz da je sve u rukama SDA je zalaganje za izbor glavnog tužioca Muniba Halilovića, čoveka koji je disciplinski procesuiran, jer je odbio da radi na predmetima gde su Srbi žrtve. SDA kao sudije, postavlja one koji su obavljali dužnosti sudija u zločinačkoj armiji BiH. Otuda i oslobađajuće presude decoubice i krvnika Nasera Orića i teatralno privođenje Atifa Dudakovića i mnogo drugih manje poznatih zločinaca", navodi "Čast otadžbine". 

Ovo udruženje ističe da u SDA ne žele efikasno sudstvo i tužilaštvo već da im ono služi za obračun sa političkim protivnicima i da bude pod njihovom kontrolom. 

"Za lidere SDS-a i PDP-a nema pomoći, jer njih ne prihvata veliki broj njihovih članova i odbora koji prepoznaje ove procese, što, nažalost, vodi raspadu i nestanku opozicije. Oni ne priznaju poraz na oktobarskim izborima i još traže pravdu za Davida, zajedno sa engleskom i američkom ambasadom, žutim prslucima i šta više ne, umjesto da naprave ozbiljnu analizu svog djelovanja", naveli su u "Časti otadžbine". 

Oni su apelovali na srpske ministre u Savjetu ministara da "ukoliko imaju i trunku patriotizma" da ne rade ono što se nekom sviđa, već ono što je u interesu srpskog naroda.