Doboj

Politička situacija i budžet stabilni, započeti projekti se realizuju

  • 03.08.2020. 19:07

Politička situacija i budžet u Doboju su stabilni, projekti započeti uz pomoć Vlade Srpske se realizuju. Mnogo je urađeno na polju infrastrukture, ali i stabilnosti budžeta, kaže predsjednica Srpske. 

Pohvalno je, poručuje Željka Cvijanović, i to što Doboj provodi brojne programe pomoći svom stanovništvu i privredi. 

"Neki od njih je podrška mladim ljuduma kako bi lakše došli do stambene jedinice, odnosno stana, ali sto tako istovremneo postoji svijest da se istovremeno pomaže i našem privrednom sektoru i privrednicinam, investitorima da i oni očuvaju privrednu aktvnost jer i oni trebaju nekome isplatiti plate", kaže Željka Cvijanović, predsjednica Republike Srpske.

Značajna je i stavka koja se daje za pomoć socijalnim kategorijama, kaže predsjednica. Ništa ne bi bilo moguće bez pomoći sa republičkog nivoa, odgovara gradonačelnik Doboja. 

"Ono što je bilo značajnoo je intervencija Vlade, gdje je grad Doboj dobio iznos od 1. 875. 000 KM gdje sve svoje obaveze redoovno servisiramo i u narednom periodu ja se nadam da će tako i ostati. Predsjednica je dala punu podršku", rekao je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

To je i bio cilj posjete. Dati podršku urađenom, ali i pokazati da se zajedništvom rebubličkog i lokalnog nivoa, u teškim i izazovnim vremenima, mogu naći rješenja. Razgovaralo se i o epidemiološkoj situaciji. Doboj je do sada imao oko 180 zaraženih korona virusom, od čega ih se 130 oporavilo.