Talić za ATV

"Poligraf" zagovara neposrednu demokratiju, građani da budu kreatori politika

  • 09.07.2019. 22:20

"Ono što mi zagovaramo je neposredna demokratija, direktan kontakt sa građanima, te projekti koji treba da idu u pravcu kvaliteta života", rekao je Zoran Talić, predsjednik partije Političko-građanski front- Poligraf, gostujući u emisiji "1na1" na ATV-u.

"Možemo biti različiti, ima prostora. Ono što mi zagovaramo je neposredna demokratija, direktan kontakt sa građanima i projekti koji treba da idu u pravcu kvaliteta života", kaže predsjednik najmlađe partije u Srpskoj i dodaje:

"Mi smo išli u pravcu da građani budu kreatori svih politika, da oni kažu šta ih tišti i da građani zajedno sa nama budu ti koji je formirati određena rješenja".

Iako imaju prefiks "građanska" u svom imenu, Talić kaže da se to ne odnosi na koncept koji zagovaraju političari iz Sarajeva, nego je fokus na građanima i njihovim problemima. 

"Ne vodimo se premisom političkog Sarajeva kada je u pitanju prefiks građanska, nego se zalažemo za direktnu komunikaciju sa građanima. Koncep nije da se pravi građaska država, nego smo mi partija koga hoće da vrati fokus na građane i njihove problem", ističe Talić.

Talić koji je i predsjednik Skupštine Grada Banjaluka, kaže da se nada da je on faktor koji može da ujedini koncepte pozicije i opozicije.

"Ja sam i dobio tu podršku /za predsjednika Skupštine Banjaluke/ od dijela opozicije i koalicionih partnera u vlasti, jer su svi upravo shvatili da mogu biti faktor koji će ujediniti ljude i u opoziciji i u poziciji. Ja nastojim da izbalansiram projekte koji dolaze i od pozicije i opozicije", kaže Talić za ATV.

Talić kaže da postoji interes širom Srpske da se Poligraf širi.

"Kada sam izaašo iz PDP-a rekao sam da neću ući u bilo koju drugu partiju, jer smatram da građani treba da dobiju jednu opciju koja će kristalisati njihove probleme i interese i artikulisati na jedan pravi način", kaže on.

Talić isitče da je "Poligrafu" pristupio velik broj ljudi iz raznih oblasti koji će pomoći njihovom konceptu neposredne komunikacije sa građanima.

Prije nego što su postali stranke, Poligraf je bio udruženje građana, a u protekle dvije godine su, kako kaže Talić pokrenuli preko 60 inicijativa.

U Statutu stranke imaju jedan oragan koji, kako kaže Talić druge stranke nemaju.

"U Statutu smo uveli jedan novi organ, koji nemaju druge političke partije, a to je organ koji će se zvati koordinacioni odbor gradova i opština jer smatramo da opštine i gradovi treba da budu motor razvoja Srpske", pojašnjava Talić.

Talić kaže da se na lokalim izborima 2020. neću kandidovati za gradonačelnika Banjaluke, nego će biti nosilac liste "Poligrafa".

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић