Pohvalili se rezultatima

Policijska uprava Doboj analizira prethodnu godinu

  • 23.01.2020. 18:50

Dobojska policija analizirala je prethodnu godinu i pohvalila se rezultatima. Protekla je bez većih narušavanja javnog reda i mira, a krivična djela zadržala su nivo iz ranijih godina. Rasvijetljenost je bila veća. 

"U toku 2019 evidentirana su 1094 krivična djela što je za 2,8 manje u poređenju sa brojem krivična djela u prethodnoj kada je evidentirano 1125, koeficijent ukupne rasvijetljenosti iznosi 81.1“, kaže Žarko Panić, načelnik Sektora kriminalističke policije PU Doboj. 

Tome je doprinijelo i postavljanje kamera na dobojske ulice. Omogućavaju lakši dolazak do počinilaca krivičnih djela, a registruju i saobraćajne prekršaje. 

"Gdje mi svakodnevno imamo veliki broj prekršaja koji se evidentiraju a koji se odnose na upravljanje u saobraćaju sa neregistrovanim vozilima, tako da imamo situacija da jedno isto lice u jednom mjesecu i po 20 prekršaja se evidentira kamere evidentiraju“, kaže Slobodan Radinković, načelnik PU Doboj.

Udesa i nastradaliuh lica lani je bilo manje. Alkohol je ipak i dalje problem, jer su 147 nezgoda izazvali pijani vozači, a iz istog razloga  je  čak 3386 njh isključeno iz saobraćaja. I vozača pod dejstvom opijata je sve više. 

"I to je primijetilo se skoro 300 ljudi za godinu dana da je zatečenoo da upravlja pod uticajem droga ta tamna brojka je sigurno neuporedivo veća“, kaže Jovica Žigić, načenik Sektora policije PU Doboj.  

Zato policija i u ovoj godini nastavlja sa strogim kontrolama usmjerenim na veću bezbijednost saobraćaja. Osim toga prioritet će biti i borba protiv  privrednog i organizovanog kriminala.

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије