Dragan Lukač

Policija Srpske će pomoći u potrazi za osumjičenim za ubistvo

  • 05.02.2019. 12:31

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je danas da će policija Srpske pomoći kolegama iz Federacije BiH u potrazi za osumnjičenim za ubistvo Edinom Gačićem, ukoliko se on pojavi na teritoriji Srpske.

"U tom slučaju ćemo pomoći da to lice bude locirano, uhapšeno, ponovo procesuirano i zatvoreno. Riječ je o licu koje je moralo da bude pod stalnim nadzorom i kontrolom policije jer se takvi, kao što vidimo, uvijek vraćaju na put svojih zlodjela", rekao je Lukač novinarima u Banjaluci. 

Lukač je podsjetio da je Gačić bio pripadnik odreda "El mudžahedin" pri takozvanoj Armiji RBiH, koji je ubio svoju majku i još jednu osobu i izdržao dugogodišnju zatvorsku kaznu. 

On nije mogao da govori o tome da li je federalna policija tražila podršku Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske s obzirom na to da je Gačić rođen u Banjaluci, navodeći da su to operativni podaci.

"Lice je još u bjekstvu i radićemo sve što je potrebno da pomognemo našim kolegama da bude locirano i uhapšeno", naglasio je Lukač. 

Gačić /43/ osumnjičen je da je juče u selu Podorašac kod Konjica ubio trgovca Sauda Sultanića /39/ u njegovoj prodavnici, a zatim ga nožem i šrafcigerom izbo po tijelu i vratu. 

Gačić, koji je zbog ranija dva ubistva osuđen na 20 godina zatvora, pobjegao je poslije novog zločina i u toku je velika policijska potraga za njim. 

Тагови:
  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Аутошоп магазин (Р)

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 12:40 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:10 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина