Darko Ćulum

Policija Republike Srpske će pružiti pomoć u pronalasku Gačića

14:09, 11.02.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
Direktor Policije Republike Srpske Darko Ćulum izjavio je danas da će pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske učiniti sve što budu mogli kako bi Federalnoj upravi policije pomogli u pronalaženju i hapšenju Edina Gačića, osumnjičenog za dvostruko ubistvo.

Poslije sastanka sa zamjenikom direktora Federalne uprave policije Ensadom Kormanom u Sarajevu, Ćulum je rekao  da je MUP Srpske pojačao aktivnosti na području koje pokriva Policijska uprava Istočno Sarajevo. 

"Policija Srpske je u stalnom kontaktu sa Federalnom upravom policije i pružićemo im maksimalnu podršku kako bi osumnjičeni bio lociran i uhapšen", istakao je Ćulum i dodao da ne može govoriti o operativnim podacima o kojima je razgovarao sa Kormanom. 

Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo raspisala je potragu za Gačićem u kojoj se navodi da je naoružan i opasan. 

Gačić je osumnjičen da je prošle sedmice na području opštine Konjic ubio Sauda Sultanića nakon čega se dao u bjekstvo, a u subotu i pripadnika Federalne uprave policije Mahira Begić u mjestu Suhodol kod Tarčina. 

Tužilaštvo Kantona Sarajevo otvorilo je istragu protiv Gačića zbog sumnje da je ubio Begića. 

Gačić je bio pripadnik zloglasnog odreda "El mudžahedin". On je 1998. godine ubio saborca Ismeta Gunića, a 2002. godine život je oduzeo i svojoj majci.