Zvaničnici Srpske čestitali krsnu slavu MUP-a

"Policija je jedan od najvažnijih identiteta Srpske"

  • 21.11.2020. 08:59

Predsjedavajući i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je krsnu slavu - Svetog arhangela Mihaila ministru unutrašnjih poslova Republike Srpske Draganu Lukaču, direktoru Policije Siniši Kostreševiću i svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/, ističući da su policija i MUP jedan od najvažnijih identiteta Republike.

"Želim da i u budućnosti raditi profesionalno, realizujete zacrtane ciljeve i radite na jačanju Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske kako bi njeni građani bili još bezbjedniji i sigurniji", naglasio je Dodik.

On je istakao da naše društvo traži jaku policiju i policajci moraju imati društveni autoritet, dodavši da će se uvijek, zajedno sa institucijama Srpske, zalagati za bolji status i položaj policajaca i svih pripadnika MUP-a Srpske.

"Naša policija je tokom svog postojanja prošla kroz razna iskušenja, ali uprkos svemu pa čak i željama mnogih za njenim ukidanjem, ona je danas stasala u jedan od najpouzdanijih i najsnažnijih simbola Republike Srpske. MUP Srpske je sigurno jedna od najboljih policijskih agnecija u regionu", istakao je Dodik.

On je naglasio da je razvoj MUP-a podržan odgovornim i profesionalnim radom više hiljada njenih pripadnika, ali i trajno obilježen životima 782 pripadnika Policije Republike Srpske koji su tokom odbrambeno-otadžbinskog rata ugrađeni u temelje Srpske, saopšteno je iz kabineta predsjedavajućeg i srpskog člana Predsjedništva BiH.

"Još jednom svim pripadnicima MUP-a Republike Srpske želim srećnu slavu, kao i mnogo zdravlja, sreće i uspjeha u privatnom i profesionalnom životu, posebno u vrijeme pandemije tokom koje su dali i daju veliki doprinos u zaštiti zdravlja naših građana", poručio je Dodik.

MUP Republike Srpske proslavalja danas krsnu slavu - Svetog arhangela Mihaila.

CVIJANOVIĆ: MUP JE ČUVAR NAŠEG PORETKA

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je čestitku ministru unutrašnjih poslova Srpske Draganu Lukaču, direktoru Policije Siniši Kostreševiću i svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ povodom krsne slave - Svetog Arhangela Mihaila.

"Pripadnicima MUP-a, prije svega, čestitam na profesionalnom i patriotskom odnosu prema ovom časnom, ali odgovornom i teškom zanimanju. Ministarstvo unutrašnjih poslova, kao stub bezbjednosti i čuvar našeg poretka i garancija da će naši građani živjeti mirnije i bezbjednije, a obaveza institucija je da kontinuirano ulaže u policijske resurse i stvara potrebne uslove za njihov rad i funkcionisanje", ističe se u čestitki.

Cvijanovićeva je naglasila da su uloga i angažman pripadnika MUP-a izuzetno značajani u vremenu kada se Republika Srpska suočava sa brojim izazovima, među kojima su migrantska kriza i borba u sprečavanju širenja epidemije virusa korona.

"Obilježavanje krsne slave prilika je da se sa posebnim poštovanjem i zahvalnosti podsjetimo na pripadnika policije koji su u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu, braneći pravo na slobodu srpskog naroda, dali svoje živote ili dijelove tijela. Uvjerena da ćete i u budućnosti biti snažni čuvari mira i stabilnosti, snaga i ponos Republike Srpske, još jednom vam čestitam krsnu slavu - Svetog Arhangela Mihaila", navodi se u čestitki predsjednika Republike Srpske.

Predsjednik Srpske je iskrene čestitke uputila u ime građana Republike Srpske i u svoje ime.

TEGELTIJA: MUP JE GARANT MIRA I STABILNOSTI

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija uputio je čestitke ministru unutrašnjih poslova Republike Srpske Draganu Lukaču, direktoru policije Republike Srpske Siniši Kostreševiću i svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske povodom krsne slave, Svetog arhangela Mihaila.

"Ministarstvo unutrašnjih poslova garant je mira i stabilnosti Republike Srpske i svih njenih građana. Unapređenjem svojih kapaciteta, radeći u skladu sa Ustavom i zakonima, MUP Republike Srpske dosegao je visoke profesionalne standarde i stekao poštovanje i povjerenje građana, ali i drugih policijskih agencija", istakao je Tegeltija.

Sa željom da i u budućem periodu nastave da predano obavljaju svoje dužnosti i ostvaruju uspjehe i dobre rezultate, predsjedavajući Savjeta ministara čestitao je krsnu slavu - Svetog arhangela Mihaila, saopšteno je iz kabineta predsjedavajućeg Savjeta ministara. 

MUP I POLICIJA GARANT BEZBJEDNOSTI SRPSKE

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čurilović čestitao je krsnu slavu Svetog arhangela Mihaila pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ i Policije Republike Srpske za koje je rekao da su garant bezbjednosti Srpske.

"Ministarstvo unutrašnjih poslova i Policija Republike Srpske su garant bezbjednosti Republike Srpske koji svojim profesionalim radom daju značajan doprinos njenoj bezbjednosti, stabilnosti i razvoju, u skladu sa Ustavom i zakonom. Ponosni smo na jačanje kapaciteta policije i MUP-a Republike Srpske, koji će, kao i do sada, imati punu podršku Narodne skupštine", nave je Čubrilović u čestitki, koju je uputio u svoje i u ime parlamenta Srpske.

On je naglasio da je Republici Srpskoj potrebna efikasna, profesionalna i moderno opremljena policija da bi mogla adekvatno da djeluje u skladu sa bezbjednosnim izazovima.

"Svim pripadnicima MUP-a i Policije Republike Srpske želim da se zahvalim na naporima koje ulažete kako bi se svi građani Republike Srpske osjećali bezbjedno", napisao je Čubrilović u čestitki upućenoj ministru Draganu Lukaču i direktoru Policije Siniši Kostreševiću.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Наша Српска (Р)

    ''Емисија 'Наша Српска' доносе актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Досије (Р)

    У новој сезони отварамо случајеве убиства која су потресла регион, причамо о некажњеним ратним злочинима, који чекају правду, портретишемо хероје нашег и прошлог времена, доносимо велике приче 'малих' људи, говоримо отворено о тешким темама.

  • 13:30 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    ''Кроз објектив камере вођени авантуристом, путописцем и симпатичним пустоловом Робертом Дацешином завирићемо у најзабаченије дијелове свијета.