Vraćaju se u školske klupe

Policija istražuje prijetnje srpskoj djeci u Srebrenici

  • 02.03.2020. 18:47

Srpski đaci u Srebrenici se vraćaju u školske klupe. Sve nesuglasice riješene su danas na sastanku roditelja sa ministarskom prosvjete, Natalijom Trivić. Trivićeva kaže da roditelji srpske djece u Srebrenici strahuju zbog teških prijetnji njihovoj djeci, ali da policija sve istražuje. 

"Na sastanku je bio i predstavnik policije koja vodi istražne radnje, a sa roditeljima i upravom škole dogovorili smo da moramo da uspostavimo funkcionalniji sistem saradnje i funkcionisanja škole i da se organizuje funkcionalni rad Savjeta roditelja, Školskog odbora i svih nadležnih službi i organa u skolama", kaže Natalija Trivić.

Što se obilježavanja praznika u školi tiče, Zakoni Srpske moraju da se poštuju, kaže Trivićeva. Čim je današnji sastanak najavljen, roditelji su djecu pustili u školu, i to kao gest dobre volje, kaže jedan od roditelja. Sastankom su zadovoljni, i očekuju da će istraga pokazati rezultate i da će odgovarati oni koji su prijetili djeci. Izgubljeni časovi će biti nadoknađeni.

Formirana je i opštinska komisija koja će sagledati stanje u prvoj osnovnoj školi u Srebrenici i koja će ministarstvo, lokalne vlasti i roditelje, redovno informisati o realizaciji zaključaka, koji, kako kaže ministarka Trivić, nisu mijenjani nakon sastanka sa  rukovodstvom opštine i roditeljima bošnjačke djece, koji je održan u Banjaluci prjie sedam dana. Upravo je taj sastanak naljutio roditelje srpske djece, jer, kako kažu, njihov predstavnik nije bio pozvan.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.