Radovan Kovačević

Pojedini mediji obmanjuju javnost u vezi istraživanja pulsa birača

  • 28.06.2018. 20:06

Pojedini mediji objavili su rezultate istraživanja pulsa birača u BiH koje je, navodno u maju, za NDI uradila agencija IPSOS.

Prema tom istraživanju u trci za člana Predsjedništva BiH Mladen Ivanić je u prednosti ispred Milorada Dodika, dok u trci za predsjednika Republike vodi Vukota Govedarica u odnosu na Željku Cvijanović.

Najveću podršku među strankama ima SNSD – 29 odsto, dok Savez za promjene podržava 26 odsto ispitanika. Ovakvi razultati istraživanja za SNSD su providan pokušaj obmanjivanja javnog mnjenja.

Savez nezavisnih socijaldemokrata je, kako ističu, stranka koja pobjeđuje.

"Sasvim je sigurno da se ovdje radi o jednom providnom pokušaju omanjivanja javnog mnjenja sa ciljem da se oni malobrojni građani koji još uvijek imaju namjeru da glasaju za kandidate opozicije ne obeshrabre. Sva inače relevantna istražvianja javnog mnjenja, uključijući i ona koja su naručili iz opozicije pokazuju da kandidati SNSD-a i vladajuće koalicije, kao i SNSD i vladajuća koalicija uživaju ubjedljivo najveću podršku javnosti u Republici Srpskoj", poručuje Radovan Kovačević, portparol SNSD-a.