Inspektorat Republike Srpske

Pojačana kontrola sprovođenja epidemioloških mjera

15:38, 13.01.2021.
Izvor: Srna
Nadležni inspekcijski organi danas i sutra, povodom obilježavanja Nove godine po julijanskom kalendaru, nastavljaju sa pojačanim kontrolama sprovođenja preventivnih mjera za suzbijanja širenja virusa korona, pa iz Inspektorata Srpske pozivaju građane i privredne subjekte da nastave odgovorno da postupaju.

Kao i u dane proteklih praznika, rad inspektora organizovan je u smjenama, te njihov dolazak subjekti mogu očekivati i nakon 22.00 časa, do kada je trenutno propisano radno vrijeme, saopšteno je iz Inspektorata Srpske.

"Iako je došlo do pozitivnih pomaka i stabilizacije epidemiološke situacije i dalje moramo ostati odgovorni. U dane proteklih praznika pokazali smo da kao društvo razumijemo koliko je značajna prevencija i da na taj način čuvamo sebe i svoje porodice, te u tom duhu pozivamo građane i privredne subjekte da nastave odgovorno postupati", navodi se u saopštenju.

U Inspektoratu su napomenuli i da inspekcijski organi svakodnevno vrše nadzor u poslovnim objektima na Јahorini zbog pojačane frekvencije građana u toku skijaške sezone.

"Na inicijativu Inspektorata Republike Srpske sa početkom zimske sezone na Јahorini održan je sastanak predstavnika svih relevantnih institucija, a sa ciljem usaglašavanja djelovanja na sprovođenju mjera zaštite od virusa korona", ističe se u saopštenju.

Iz Inspektorata navode da je u decembru izvršeno 69 kontrola na Јahorini, od kojih je u dva slučaja utvrđeno da se u momentu vršenja inspekcijske kontrole privredni subjekti nisu dosljedno pridržavali propisanih epidemioloških mjera, zbog čega su im izrečene kazne u iznosu od 4.000 KM.

Inspekcija će i u narednim danima nastaviti sa redovnim kontrolama poslovnih subjekata na Јahorini, dodaje se u saopštenju.