Radovan Višković

Podsticaji firmama iz Srbije da ulažu u Republiku Srpsku

  • 13.03.2019. 13:04

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas da su predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Ana Brnabić prihvatili da Vlada te države iz svog fonda, iz kojeg sufinansira strane investitore da ulažu u Srbiji, podstakne privrednike iz Srbije da investiraju u Srpskoj i otvore nova radna mjesta.

Višković je naglasio da će oni "istim iznosom sredstava sa kojima podstiču firme koje u Srbiju dolaze iz inostranstva sufinansirati svoje privredne subjekte da bi ih podstakli da ulažu u Srpskoj". 

"Imali smo ovih dana razgovor sa kompanijom `Jumko` iz Vranja, a javljaju nam se i druge kompanije koje su sada zainteresovane da, osim onoga što nudi Srpska, iskoriste i to što nudi Srbija da ovdje počnu da otvaraju pogone", rekao je Višković novinarima u Banjaluci. 

On je istakao da su sa zvaničnicima Srbije razgovarali i o tome da predstavništva firmi iz Srbije budu prebačena iz Federacije BiH u Republiku Srpsku. 

"Razgovarali smo o tome da se predstavništva firmi vrate u Srpsku kako bi ih ovdje otvorili i time zaposlili još više ljudi i dali još više benefita Republici Srpskoj", dodao je Višković.  
 

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.