Bijeljina

Podrška Socijalističke partije Srpske Mićiću

13:55, 22.06.2020.
Izvor: Srna
Podršku kandidaturi Miće Mićića za gradonačelnika Bijeljine na predstojećim lokalnim izborima danas je potpisala i Socijalistička partije Srpske.

Sporazum o podršci potpisali su lider Stranke demokratske Srpske Semberija Mićo Mićić i šef povjereništva Gradskog odbora Socijalističke partije Srpske u Bijeljini Srđan Mijatović, koji je poručio da je to podrška sinergiji lokalne i republičke vlasti za razvoj Bijeljine i dobrobit građana.

Odbacujući kritike zbog djelovanja novoosnovanih stranaka Mijatović je rekao da će mijenjati partije sve dok svojim glasom ne opravda povjerenje sugrađana za rješavanje njihovih nagomilanih problema i najavio kao prioritet Socijalističke partije Srpske u Bijeljini razvoj grada i zadržavanje mladih u zavičaju, čime će biti omogućen i rast prirodnog priraštaja.

Mićić je u obraćanju novinarima rekao da široka koalicija i podjela vlasti u Bijeljini omogućava i veću odgovornost svih nivoa vlasti za dalji ubrzan razvoj Semberije i bolji život građana.

"Nova politička snaga, sa ljudima koji imaju veliko političko iskustvo, pomoći će da Bijeljina realizuje velike projekte i da se ubrzano razvija kao moderan grad koji pruža najbolje svojim građanima", ocijenio je Mićić.

I Mićić je odbacio kritike zbog djelovanja nove stranke, ističući da je to izazvano njegovim izbacivanjem iz SDS-a zbog nerazumijevanja dijela rukovodstva te stranke da široka koalicija garantuje najbolje za Semberiju.

"Imao sam 15 godina veliku podršku građana i siguran sam da ću je imati i dalje, jer sve što radim je za bolju Bijeljinu i bolju Semberiju", rekao je Mićić.

On je najavio da će mu podršku za kandidata za gradonačelnika na lokalnim izborima u novembru pružiti i stranka Ujedinjena Srpska u Bijeljini, te da vjeruje i u podršku NDP-a, navodeći da je lider te stranke Dragan Čavić već prošao politički put sličan njegovom.

Podršku Mićiću na današnjoj ceremoniji potpisivanja sporazuma SDSS-a i Socijalističke partije Srpske pružio je i lider ove stranke Goran Selak, navodeći da je to podrška za nastavak razvoja Bijeljine i stvaranje boljih uslova za život realizacijom projekata kao što su izgradnja studentskog doma, autobuske stanice, gasovoda, auto-puta kroz Semberiju i drugih velikih infrastrukturnih projekata.