Sastanak načelnika opština iz SDS-a

Podrška politici Miće Mićića, protiv isključive koalicije sa PDP-om

  • 12.02.2020. 12:57

Za petak je sazvan sastanak u Istočnom Sarajevu svih načelnika u Republici Srpskoj iz SDS-a sa osnovnim ciljem da pokušaju da utiču na predsjednika SDS-a Mirka Šarovića da promijeni stav o pripremama za lokalne izbore, te da se da puna podrška gradonačelniku Bijeljine Mići Mićiću za formiranje široke koalicije, potvrđeno je za banjaluka.net u SDS-u.

“U principu, radi se o sastanku KOLOS-a, što je SDS-ov stranački resor za lokalnu samoupravu i čine ga uglavnom gradonačelnici i predsjednici skupština iz SDS-a. Cilj je da se donesu jasni zaključci, te da pokušaju da urazume predsjednika Šarovića, a vezano za Bijeljinu, kako bi Mićo Mićić napravio široku koaliciju, ali i da se ostalim odborima da sloboda pri formiranju pred/postizbornih koalicija. Suštinski, to predstavlja vapaj da Mirko Šarović proba da razumije situaciju. Velika većina načelnika i funkcionera SDS-a smatra da ovakvo viđenje i vođenje stranke vodi u potpunu propast, jer koalicije sa PDP-om na lokalu ne funkcionišu, te da je ključna stvar u distanciranju od PDP-a”, kaže sagovornik banjaluka.net i dodaje da, ukoliko to ne uradi SDS, uradiće PDP i napraviti sigurno postizbornu koaliciju sa SNSD-om.

Sagovornik ovog portala kaže da Mirko Šarović sad pokušava da izbjegne prisustvo na tom sastanku u petak u 12 sati i da sve to minira na način da sa PDP-om brže-bolje napravi neki dogovor.

”Stoga je za sutra zakazao međustranačke razgovore SDS-a i PDP-a, takođe u Istočnom Sarajevu, i pokušaće da na silu progura neki sporazum ili neki nacrt tog sporazuma. Mirko Šarović uživa sve manje podrške i poštovanja u stranci i većina je mišljenja da nije sposoban voditi stranku, te da je možda bolje praviti i vanrednu skupštinu nego ići s njim u lokalne izbore. Mnogi smatraju da se u SDS-u ponaša totalitaristički, da su mu ljudi od povjerenja pogrešne osobe i da ga savjetuju oni koji nemaju nikakve veze ni sa SDS-om, čak ni sa politikom i izborima. Jednostavno, SDS u isključivoj koaliciji sa PDP-om gubi svoj izvorni identitet, te je u gubitničkoj izbornoj putanji poslednih desetak godina”, zaključuje sagovornik banjaluka.net.

Тагови:
  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок