Sastanak Batar-Ćulum

Podrška MUP-a republičkim inspektorima na terenu

  • 29.07.2019. 16:34

Na današnjem sastanku vršioca dužnosti direktora Inspektorata Republike Srpske Danijele Batar i direktora Policije Srpske Darka Ćuluma usaglašen je način koordinacije u kontrolama u kojima je republičkim inspektorima potrebna podrška pripadnika policije.

Sagovornici su u Banjaluci razgovarali o unapređenju saradnje i zajedničkim aktivnostima sa ciljem suzbijanja nelegalne eksploatacije prirodnih dobara. 

Republička šumarska inspekcija je, uz podršku pripadnika MUP-a, proteklog vikenda oduzela 110 metara kubnih šumskih drvnih sortimenata u više od 30 kontrola koje su izvršene tokom sprovođenja Akcionog plana Vlade Republike Srpske za suzbijanje bespravnih sječa, krađa i nelegalnog prometa drvnih sortimenata. 

Iz Inspektorata je saopšteno da su dosadašnja uspješna saradnja, procjena rizika i pravovremeno identifikovanje potencijalnih nepravilnosti, kao i ostvareni rezultati pokazatelj opredjeljenosti institucija Republike Srpske da zajedničkim djelovanjem rade na zaštiti dobara Srpske. 

"Podrška pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske republičkim inspektorima u njihovim aktivnostima na terenu, često je od ključnog značaja za utvrđivanje počinjenog prekršaja i njegovo sankcionisanje", navedeno je u saopštenju. 

Iz Inspektorata navode da je posebna pažnja usmjerena na nelegalnu eksploataciju šljunka iz riječnih tokova, gdje se zbog prirode posla radovi izvode na otvorenom, geografski raširenom prostoru, te je podrška pripadnika policije potrebna za uspješan inspekcijski nadzor.