Nenad Stevandić

Podrška Jerinićevoj kandidaturi za gradonačelnika

  • 16.12.2018. 14:41

Ujedinjena Srpska podržaće Borisa Jerinića kao nezavisnog kandidata za gradonačelnika Doboja na prijevremenim izborima 17. oktobra, najavio je predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić.

Stevandić smatra da će Doboj, izborom Jerinića, za svoje razvojne projekte imati podršku Banjaluke i Sarajeva, što je prva prilika poslije rata. 

"Doboj ima takvu priliku da pogura svoj ekonomski razvoj jedinstvom svih vlasti u Doboju, Banjaluci i Sarajevu, što je i razlog da podržimo Jerinića", rekao je Stevandić novinarima u Doboju, gdje prisustvuje koktelu povodom tri godine postojanja ove stranke i godinu dana od formiranja dobojskog odbora. 

On je naveo da ova stranka nastavlja svoj rad forsirajući novi politički pravac, a ne robovanje političkom namirivanju, koji će, kako je rekao, brzo biti prikazan i u Doboju. 

Stevandić nije htio da komentariše posljednja dešavanja u SDS-u, osim da nacionalni koncept koji je stvorio Republiku Srpsku nije više u SDS-u već u drugim političkim partijama. 

"Oni njeguju podanički koncept prema međunarodnoj zajednici i federalnim faktorima, ono protiv čega se SDS uvijek borio. Prema tome, to je njihov poraz", ocijenio je Stevandić. 

Nezavisni kandidat za gradonačelnika Doboja Boris Jerinić zahvalio je za podršku Ujedinjene Srpske, koju je, kako je naveo, dobio od SNSD-a, Demokratskog saveza, a očekuje da mu je pruže DNS i druge partije sa kojima će razgovarati. 

"Želimo da razvijamo ovaj grad, koji je strateški jedan od najbitnijih dijelova Republike Srspke, a samim tim i BiH. Siguran sam da mi to možemo uz podršku Vlade Republike Srpske, koju ćemo sigurno imati, Narodne skupštine Srpske, Savjeta ministara, parlamenta BiH", rekao je Jerinić. 

Predsjednik Gradskog odbora Ujedinjene Srpske Rankica Panić kaže da je zadovoljna radom ove stranke, koja je na opštim izborima obezbijedila tri poslanika u Narodnoj skupštine Republike Srpske i jednog u parlamentu BiH.