Goran Selak

Podrška inicijativi za povećanje plata policajcima u КPZ i Sudskoj policiji

15:23, 15.03.2019.
Izvor: ATV
Thumbnail
Policajci u kazneno popravnim ustanovama i Sudskoj policiji obavljaju izuzetno odgovoran posao i zato treba podržati zaključak Sindikata pravosuđa i Ministarstva pravde o isplati dodatne naknade, kao što je urađeno za policijske službenike MUP-a, kaže narodni poslanik i zamjenik predsjednika odbora za bezbjednost u NSRS Goran Selak. 

"Policija u kazneno popravnim ustanovama kao i Sudska policija u Republici Srpskoj radi na specifičnim i teškim poslovima, profesionalno obavljaju svoju dužnost u kontaktu sa zatvorenicima i pritvorenicima, vode brigu o sporovođenju takvih lica i brinu o bezbjednosti kazneno popravnih ustanova. Кao i ostali zaposleni, svakako zaslužuju veća primanja i zato u poptunosti podržavam zaključak Sindikata i Ministarstva pravde o poboljšanju materijalnog položaja radnika, kao i svih zaposlenih u pravosidnim isntitucijama Srpske", kaže Selak.

Danas je održan sastanak Ministara pravde Republike Srpske Antona Кasipovića i predstavnika Sindikata pravosuđa Srpske, na kome je zaključeno su da je potrebno sagledati mogućnosti da ovlaštenim službenim licima zaposlenim u kazneno-popravnim ustanovama i Sudskoj policiji bude utvrđeno pravo na isplatu dodatne naknade. 

Iz Ministarstva pravde Republike Srpske saopšteno je da je na današnjem sastanku u Banjaluci rečeno da bi se to moglo riješiti na način kako je to urađeno za policijske službenike Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske.