Goran Selak

Podrška inicijativi za povećanje plata policajcima u КPZ i Sudskoj policiji

  • 15.03.2019. 15:23

Policajci u kazneno popravnim ustanovama i Sudskoj policiji obavljaju izuzetno odgovoran posao i zato treba podržati zaključak Sindikata pravosuđa i Ministarstva pravde o isplati dodatne naknade, kao što je urađeno za policijske službenike MUP-a, kaže narodni poslanik i zamjenik predsjednika odbora za bezbjednost u NSRS Goran Selak. 

"Policija u kazneno popravnim ustanovama kao i Sudska policija u Republici Srpskoj radi na specifičnim i teškim poslovima, profesionalno obavljaju svoju dužnost u kontaktu sa zatvorenicima i pritvorenicima, vode brigu o sporovođenju takvih lica i brinu o bezbjednosti kazneno popravnih ustanova. Кao i ostali zaposleni, svakako zaslužuju veća primanja i zato u poptunosti podržavam zaključak Sindikata i Ministarstva pravde o poboljšanju materijalnog položaja radnika, kao i svih zaposlenih u pravosidnim isntitucijama Srpske", kaže Selak.

Danas je održan sastanak Ministara pravde Republike Srpske Antona Кasipovića i predstavnika Sindikata pravosuđa Srpske, na kome je zaključeno su da je potrebno sagledati mogućnosti da ovlaštenim službenim licima zaposlenim u kazneno-popravnim ustanovama i Sudskoj policiji bude utvrđeno pravo na isplatu dodatne naknade. 

Iz Ministarstva pravde Republike Srpske saopšteno je da je na današnjem sastanku u Banjaluci rečeno da bi se to moglo riješiti na način kako je to urađeno za policijske službenike Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske.

Тагови:
  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.