Podrška Grčke predsjednice izgledima za pridruživanje BiH u EU

  • 13.05.2021.13:01

Grčka predsjednica Katerina Sakelaropulu izrazila je tokom sastanka sa predsjedavajućim i srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom snažnu podršku Grčke izgledima za pridruživanje BiH Evropskoj uniji.

"Tokom sastanka sa Dodikom naglasila sam da Grčka snažno podržava izglede za pridruživanje njegove zemlje EU, kao i zapadnog Balkana generalno", napisala je predsjednica Grčke na svom Tviter nalogu.

Ovim sastankom Dodik je počeo radnu posjetu Grčkoj, a potom je predviđen sastanak i sa predsjednikom grčkog parlamenta Konstantinosom Tasulasom.

U popodnevnim časovima predviđeni su sastanci i sa ministrom spoljnih poslova Nikosom Dendijasom i premijerom Grčke Kirjakosom Micotakisom, saopšteno je iz Kabineta srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

Dodik će učestvovati danas i sutra na 6. Delfi ekonomskom forumu u Atini tokom kojeg imati i niz bilateralnih susreta na marginama.

Ekonomski forum, pod pokroviteljstvom grčkog predsjednika, tradicionalno se održava u gradu Delfi, ali ove godine zbog pandemije održava se u Atini.

Prošle godine forum nije održan zbog pandemije virusa korona.