Starješine VRS

Podrška da se sramni Izvještaj o Srebrenici stavi van snage

  • 19.08.2018. 13:10

Predsjedništvo Organizacije starješina Vojske Republike Srpske dalo je punu podršku Vladi Republike Srpske na stavi van snage sraman i neodgovoran vladin Izvještaj iz 2004. godine o događajima u i oko Srebrenice i Izvještaj radne grupe iz 2005. godine, čije će posljedice decenijama snositi srpski narod u borbi za istinu i očuvanje Srpske.

"Izražavamo spremnost članova naše organizacije da snažno doprinesemo uspješnijem radu novih komisija formiranih radi cjelovitog sagledavanja uzroka i posljedica ratnih događaja u Podrinju i Sarajevu", navodi se u saopštenju Organizacije starješina VRS. 

Organizacija vojnih starješina smatra da je stavljanjem van snage Izvještaja učinjen snažan iskorak u borbi za istinu i pravdu protiv nametnute odgovornosti srpskom narodu od bošnjačkih, hrvatskih i međunarodnih faktora u BiH. 

U ovoj organizaciji dodaju da su to upravo oni koji ovih dana ispaljuju otrovne strijele i kanonadom neprihvatljivih riječi osuđuju institucije Republike Srpske koje su jednoglasno ocijenile neprihvatljivost nametnutih podataka u tom izvještaju i zatražile da budu odbačene. 

Vojne starješine su poručile da nadležnim institucijama da će u ovoj organizaciji imati iskrenu podršku dok se odlučno brane interesi Republike Srpske, srpski narod i vodi briga o njenim stvaraocima i starješinama VRS. 

Vlada Republike Srpske stavila je juče van snage Izvještaj Komisije za istraživanje događaja u i oko Srebrenice o događajima u i oko Srebrenice od 10. do 19. jula 1995. godine, sačinjen u Banjaluci juna 2004. godine i 15. oktobra 2004. godine i s tim u vezi Zaključak Vlade Republike Srpske sa 16. posebne sjednice održane 29. oktobra 2004. godine. 

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок