Sastanak Kasipovića i Bertona

Podrška borbi protiv korupcije

  • 28.01.2019. 17:51

Ministar pravde Republike Srpske Anton Kasipović razgovarao je danas u Banjaluci sa šefom Misije OEBS-a u BiH Brusom Bertonom o aktuelnim pitanjima u oblasti pravosuđa, a na sastanku je zaključeno da će dobra saradnja biti dodatno unaprijeđena zajedničkim projektima planiranim u narednom periodu.

Razmijenjena su mišljenja u vezi sa sprovođenjem Strategije borbe protiv korupcije u Srpskoj od 2018. do 2022. godine, kao i pratećeg Akcionog plana, a Kasipović je zahvalio Bertonu za dosadašnju podršku Misije OEBS-a u BiH aktivnostima na stvaranju institucionalnog okvira u borbi protiv korupcije, saopšteno je iz Ministarstva. 

"Afirmisane su aktivnosti Ministarstva pravde na ovom važnom pitanju, a naglašena je podrška Misije OEBS-a u BiH i u budućim aktivnostima Ministarstva u oblasti borbe protiv korupcije", rekao je Kasipović. 

Kasipović je upoznao Bertona o aktivnostima resornog ministarstva koje se odnose na analizu primjene Krivičnog zakonika Republike Srpske, a na osnovu koje bi, u toku ove godine, trebalo da budu zasnovane i izmjene i dopune ovog zakonskog rješenja. 

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок