Predsjednica otvorila i vrtić

Cvijanović: Nastavljamo ulagati u Zvornik

  • 01.03.2019. 12:22

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović počela je sastanak sa gradonačelnikom Zvornika Zoranom Stevanovićem, na kojem bi trebalo da bude riječi o infrastrukturnim projektima u tom gradu.

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas u Zvorniku da je republička vlast u tom gradu proteklih nekoliko godina realizovala brojne važne projekte vrijedne blizu 120 miliona maraka i da će ulaganja biti nastavljena.

"Republička vlast je ovdje na lokalnom nivou ostavila iza sebe mnogo urađenih projekata, rekonstruisanih škola, izgrađenih puteva, rješavanja raznih komunalnih i infrastrukturnih problema, a stav institucija Republike Srpske jeste da se nastave ulaganja neophodna za poboljšanje uslova života naših građana", rekla je Cvijanovićeva nakon razgovora sa gradonačelnikom Zvornika Zoranom Stevanovićem. 

Ona je navela da su danas definisali šta će u Zvorniku biti urađeno u narednom periodu, uz podršku republičke vlasti. 

"I ranije smo intervenisali kada je riječ o Bolnici i ponovo ćemo da bi se zaokružio taj projekat i uz rekonstrukciju planiramo i dogradnju određenog dijela, kao i nabavku opreme koja je potrebna da bi Bolnica funkcionisala prema savremenim standardima u zdravstvu", istakla je Cvijanovićeva. 

Prema njenim riječima, u Zvorniku će se raditi na saniranju još nekolik škola, a danas će biti obilježen završetak proširenja kapaciteta vrtića u koji je Vlada Republike Srpske uložila 200.000 KM. 

"Sve što je lokalna zajednica ispostavila kao zahtjev za bolje uslove života građana mi postepeno rješavamo, a među tim velikim projektima je zgrada alternativnog smještaja i rješavanje jednog seoskog vodovoda koji je značajan za povratnička naselja", najavila je Cvijanovićeva. 

Pomoć je najavljena i u vezi sa uklanjanjem velike deponije koja predstavlja problem lokalne zajednice. 

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović rekao je novinarima da je sa predsjednikom Republike Srpske Željkom Cvijanović, tokom njene prve posjeti gradu u ovoj funkciji, razgovarao o brojnim projektima u koje je Vlada Srpske, dok je Cvijanovićeva bila premijer, uložila znatna sredstva. 

Prema njegovim riječima, sagledano je šta je dosad urađeno na započetim projektima i predočeni su budući projekti koji su prioritetni za Zvornik. 

"Naša dobra saradnja sa Vladom i svim institucijama Republike Srpske nastavlja se sa ciljem da grad učinimo što boljim i obezbijedimo ostanak i opstanak ljudi na ovim prosorima", rekao je Stevanović. 

U nastavku boravka u Zvorniku predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović otvorila je i Vrtić "Naša radost".

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    'Емисија: Бизнис клуб

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.