Održan sastanak u Banjaluci

Koalicija SNSD-DNS-SP uvjerena u izbornu pobjedu

  • 12.09.2018. 10:21

U Banjaluci je održan sastanak koalicije SNSD-DNS-SP.

 Kandidat SNSD-a za člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas u Banjaluci da Srpska mora izabrati koaliciju SNSD-DNS-SP da bi ostala stabilna, mirna i krenula dalje.

"Koalicija SNSD-DNS-SP je najdugovječnija na Balkanu. Ove tri političke partije gotovo 20 godina zajedno vrše vlast na različitim nivoima i sasvim je prirodno da nastavimo sarađivati okupljeni oko ideje zajedničkog nastupa i podrške našim kandidatima", rekao je novinarima Dodik nakon sastanka predstavnika ove koalicije. 

On je istakao da su na sastanku u Banjaluci dogovoreni operativni poslovi. 

"Kandidat za predsjednika Republike Srpske Željka Cvijanović će sa mnom biti na nekim predizbornim mitinzima DNS-a i SP-a. Republika Srpska posljednjih godina je stabilizovana i bio bi grijeh da ovo bude prekinuto", naglasio je Dodik. 

On je naveo da je koalicija opredijeljena da gradi mirnu i stabilnu Srpsku, posvećenu razvoju, za šta postoje sve pretpostavke, te poručio da će na izborima biti pokazana podrška naroda. 

Zamjenik predsjednika DNS-a Nedeljko Čubrilović naglasio je da će ova politička partija poštovati sporazum potpisan sa SNSD-om i SP-om, koji se odnosi na izbornu podršku kandidatima za pojedinačne funkcije. 

"U Banjaluci ćemo ispoštovati sporazum. DNS daje punu podršku Dodiku, te Željki Cvijanović kao kandidatu za predsjednika Republike Srpske. U naše članstvo nema razloga da sumnjamo. Sigurno je da će ispoštovati ono što je rukovodstvo stranke potpisalo", rekao je Čubrilović. 

Cvijanovićeva smatra da je dobra saradnja koalicionih partnera Banjaluku učinila stabilnijom. 

"Banjaluka se konstano razvija i ide naprijed, za šta je važna i dobra saradnja sa institucijama Srpske. Znamo šta su naši ciljevi, a to je pobjeda naše koalicije u Banjaluci i Republici Srpskoj, nakon čega ćemo brzo formirati vlast zato što nam treba stabilnost, uprkos najavama da će izborni gubitnici praviti proteste, ali to je matrica po kojoj su se ponašali i nakon prošlih izbora", kaže Cvijanovićeva. 

Ona je naglasila da će građanima biti obezbijeđeno ono što je obećano i započeto. 

Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Igor Radojičić rekao je da koalicioni partneri u Banjaluci SNSD-DNS-SP u potpunosti podržavaju Dodika i Cvijanovićevu kao kandidate za člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske i predsjednika Srpske. 

On je istakao da ova koalicija u Banjaluci ima veoma dobru saradnju. 

Predsjednik Gradskog odbora SP-a Goran Selak ocijenio je da je vlast koju čine SNSD, DNS i SP uspješna. 

"Dajemo podršku našim zajedničkim kandidatima, jer Dodik jedini može uspješno da brani interese Srpske u Sarajevu. Cvijanovićeva je najbolji izbor za predsjednika Republike Srpske, jer je veoma uspješno vodila Vladu Srpske", rekao je Selak.

Тагови:
  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана