Budimpešta

Dodik - Orban: Srpska uživa veliko poštovanje u Mađarskoj

12:00, 18.06.2019.
Izvor: ATV
Thumbnail
U Budimpešti je u održan sastanak predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika i premijera Mađarske Viktora Orbana.

Pres konferenciju Milorada Dodika i Viktora Orbana možete pratiti na Alternativnoj televiziji i portalu ATV-a.

Ispred Orbanove rezidencije u Budimpešti priređen je svečani doček u čast srpskog člana Predsjedništva BiH.

Thumbnail

Dodik je rekao da će fokus razgovora biti razvoj bilateralnih odnosa. Dodik je istakao da je cilj Republike Srpske da privuče što veći broj investitora iz Mađarske.

Thumbnail

"Želim da upoznam Orbana o situaciji u BiH. On je jedan od najvažnijih aktera evropske politike u ovom trenutku", rekao je Dodik.

Naglasio je da premijer Mađarske Viktor Orban uporno pobjeđuje na izborima, što govri da on ima podršku svog naroda. Milorad Dodik je najavio i mogućnost otvaranja predstavništva Republike Srpske u Mađarskoj. 

Thumbnail

Dodik je juče posjetio Srpsku pravoslavnu crkvu u Budimpešti i sastao se sa episkopom budimskim Lukijanom, a zatim boravio u Sent Andreji, gdje je obišao Srpsku pravoslavnu crkvu i Srpski muzej Budimske eparhije. 

Thumbnail

Prvog dana posjete - u nedjelju, 16. juna, Dodik se sastao sa predstavnicima Samouprave Srba u Mađarskoj i prisustvovao gala koncertu Kulturno-umjetničkog društva "Taban" u pozorištu VIG u Budimpešti.