Istočno Sarajevo

Dodik: Dogovoreno zajedničko djelovanje SNSD-a i HDZ-a VIDEO

  • 12.11.2018. 12:11

U Istočnom Sarajevu održan je sastanak stranačkih delegacija SNSD-a i HDZ-a BiH, predvođenih liderima Miloradom Dodikom i Draganom Čovićem.

Dodik je rekao da je na današnjem sastanku dogovoren zajednički nastup na svim nivoima vlasti.

"Želimo da naša saradnja bude u funkciji napretka", rekao je on i dodao da je neophodno pristupiti formiranju vlasti na svim nivoima.

Dodik je naveo da će se u Srpskoj već od narednog ponedjeljka pristupiti formiranju vlasti.

"Pristupićemo i određivanju mandatara u formalnom smislu. Mislimo da Vlada može da bude formirana do kraja ovog mjeseca ili za nekoliko dana u decembru", istakao je on i izrazio spremnost da u Vladi bude zastupljen i HDZ.

Dodik je naveo da je saradnja SNSD-a i HDZ-a kapitalna i da je HDZ ostvario istorijski maksimum, iako novoizabrani hrvatski član Predsjedništva BiH nije iz ove partije.

"To ne sprečava HDZ da i dalje buude reprezentativan u BiH i zato oi dalje ćemo sarađivati", poručio je lider SNSD-a.

Čović je izrazio želju za nastavkom i jačanjem saradnje. Ponovio je da je neodrživa i nelegitimna situacija u kojoj jedan narod bira predstavnike drugog naroda.

Čović je rekao da HDZ sa SNSD-om gradi politike oko ključnih pitanja i da je ova stranka zadovoljna izbornim rezultatom.

On je poručio da se se desetogodišnja uspješna saradnja dvije strranke nastavlja.

Na današnjem sastanku delegaciju SNSD-a, osim Dodika koji je izabran za srpskog člana Predsjedništva BiH, činili su i potpredsjednici SNSD-a Željka Cvijanović i Radovan Višković.

U delegaciji HDZ-a BiH bili su i potpredsjednik stranke Borjana Krišto, te visoki stranački funkcioneri Vjekoslav Bevanda i Marinko Čavara.

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.