Srpska demokratska stranka

Počeo rat za nosioce izbornih lista 

  • 21.06.2018. 10:43

U Srpskoj demokratskoj stranci "bukti pravi rat" u vezi s tim ko će biti nosioci lista za parlament BiH na oktobarskim izborima, piše "Glas Srpske".

List navodi da je sasvim izvjesno da će u izbornoj jedinici jedan prvi biti aktuelni ministar bezbjednosti BiH i šef Izbornog štaba ove stranke Dragan Mektić, dok u drugoj i trećoj izbornoj jedinici najviši stranački funkcioneri vode žestoku borbu u vezi s tim ko će biti na čelu izbornih lista. 

Prema pisanju  lista u drugoj izbornoj jedinici na čelo liste žele dugogodišnji gradonačelnik Doboja Obren Petrović, aktuelni poslanik u parlamentu BiH Nenad Lalić, te bivši predsjednik stranke i aktuelni predsjedavajući Predstavničkog doma parlamenta BiH Mladen Bosić. 

List navodi da je Bosić odbio ponudu predsjednika SDS-a Vukote Govedarice da bude prvi na kompenzacionoj listi samo da odustane od želje da bude nosilac, ali Bosić je isključiv i insistira na tome da njegovo ime bude prvo na listi. 

Sagovornik "Glasa Srpske" iz SDS-a kaže da je slična situacija i u izbornoj jedinici tri u kojoj se za prvo mjesto na listi bore aktuelni poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske iz Zvornika Dragomir Vasić, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović i šef Kluba poslanika SDS u Predstavničkom domu parlamenta BiH Aleksandra Pandurević. 

Predsjednik Glavnog odbora SDS-a Milan Miličević potvrdio je za "Glas Srpske" da je sjednica Glavnog odbora, na kojoj će donijeti odluku o izbornim listama za sve nivoe vlasti, zakazana za 1. jul u Banjaluci. 

Miličević nije želio da govori o konkretnim imenima, ali je potvrdio da postoji mogućnost da iz nekih izbornih jedinica bude po nekoliko prijedloga. 

Тагови: