Radovi vrijedni 3,2 miliona

Počelo spajanje "Grada sunca" i puta Trebinje-Dubrovnik

  • 20.08.2019. 12:27

Direktor preduzeća "Putevi Republike Srpske" Nenad Nešić i gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić ozvaničili su početak radova na dijelu zapadne obilaznice u vrijednosti 3,2 miliona KM koja će spojiti put od "Grada sunca" sa magistralnim putem Trebinje-Dubrovnik.

Izgradnju zapadne obilaznice finansiraće preduzeće "Putevi Republike Srpske" iz vlastitih sredstava. Izvođač radova je preduzeće "Hercegovina putevi". 

Nešić je rekao novinarima da je ukupna dužina obilaznice pet i po kilometara, a u prvoj fazi radiće se oko tri kilometra puta. 

"Imamo građevinsku dozvolu za 800 metara. Za preostalih 2.350 metara imamo neriješene imovinsko-pravne odnose. Imamo obećanje od grada Trebinja da će u narednih 20-tak dana riješiti imovinsko-pravne odnose", naveo je Nešić. 

On je istakao da je ukupna vrijednost zapadne obilaznice 3.268.000 maraka, a rok izgradnje je do 36 mjeseci zbog mogućih problema u rješavanju imovinskih odnosa. 

Nešić je naveo da su na obilaznici predviđena dva kružna toka, jedan kod "Grada sunca", a drugi na spajanju sa magistralnim putem prema Dubrovniku. 

Nešić je najavio da će 27. avgusta biti otvorene ponude za izbor najpovoljnijeg ponuđača za potpunu rehabilitaciju puta Trebinje-Ljubinje u dužini od 56 kilometara. 

On je dodao da je u trogodišnjem planu i rekonstrukcija puta od Trebinja ka graničnom prelazu Klobuk prema Crnoj Gori, ukoliko za to bude novca. 

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je da će Gradska uprava riješiti imovinske odnose i uraditi projektnu dokumentaciju za nastavak radova na drugom dijelu zapadne obilaznice, koja će spajati "Grad sunca" sa putem prema Mostaru. 

"Imamo i planove da se izgrade poslovne i slobodne zone. Nadam se da nema razloga da se ne ispoštuje dinamika izgradnje zapadne obilaznice prema srednjoročnom planu grada Trebinja", istakao je Ćurić. 

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    'Емисија: Бизнис клуб

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.