Đaci se vratili u učionice

Počelo drugo polugodište u školama Republike Srpske

  • 21.01.2019. 19:22

Počelo je drugo polugodište u srednjim i osnovnim školama Republike Srpske. Đake Osnovne škole "Milan Rakić" u Banjaluci i "Miloš Dujić" u Čelincu dočekali su pokloni u učionicama.

Kako bi se poboljšali uslovi za rad učenika, Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske doniralo je školama klupe i stolice. Svakodnevno će ih koristiti Nikola, Lazar, Aleksa i Aljoša koji se raduju školskim izazovima koje donosi drugo polugodište, ali posebno novim, udobnijim klupama i stolicama. 

"Najviše su mi nedostajali školski drugari, školske aktivnosti koje radimo i poželio sam se škole". 

"Radovao sam se što će napokon da se opet ide u školu, jer bilo mi je dosadno na raspustu, nisam imao sa kim da se igram i družim". 

"Stari su onako, samo što se nisu raspali, a ovi novi će nam baš značiti". 

"Meni izgledaju bolje i bolji su mi nego oni stari", istakli su učenici. 

Ove dvije škole bilježe rast broja učenika, od kojih neki postižu zavidne rezultate u oblasti informatike i muzičke kulture. Još bolje uspjehe đaci će postizati uz kvalitetnije uslove za rad, kažu direktori. 

"U pitanju je 56 stolica i 28 stolova, dakle sa ovim namještajem je naša kompletna škola opremljena sa novim namještajem. U našoj školi se nalazi 76 đaka koji rade u dvije smjene. Trenutno su namještajem snabdjevene dvije učionice u kojima se odvija nastava od drugog do petog razreda", istakao je Siniša Begović, direktor Osnovne škole "Miloš Dujić". 

"Ovo je škola koja je izgrađena 1965. godine, tako da su uslovi počevši od stolarije do namještaja u izuzetno lošem stanju. Tako da je nama ovaj namještaj za sam kvalitet izvođenja nastave veoma bitan", istakla je Danijela Mirković, direktor Osnovne škole "Milan Rakić". 

Srećan i uspješan početak drugog polugodišta svim učenicima u Srpskoj poželjela je ministarka prosvjete i kulture Republike Srpske. Oni su naša budućnost i u ovakve stvari vrijedi ulagati, kaže Natalija Trivić.

"Mi smo prema određenim zahtjevima pojedinačnih škola čitave Republike Srpske planirali infrastrukturna ulaganja tamo gdje je najpotrebnije, a ono što će biti prioritet Ministarstva prosvjete i kulture jeste da i ove godine ulaže u one škole koje, s jedne strane imaju potrebe za osnovnim infrastrukturnim potrebama koje diktiraju uslove rad u školama, a s druge strane imaju dovoljan broj učenika tako da je ta investicija opravdana", istakla je Natalija Trivić, ministar prosvjete i kulture Republike Srpske. 

Iz ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske apeluju na vozače da brzinu prilagode uslovima i stanju na putevima, posebno u krugu škola i vrtića.  

Тагови:
  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.