MUP Srpske

Promovisana 323 kadeta 20. klase Policijske akademije

  • 06.12.2019. 12:11

Svečana promocija 322 kadeta 20. klase Jedinice za policijsku obuku - Policijske akademije Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske održana je danas u Centru za obuku u Zalužanima kod Banjaluke.

Kadeti su prvu fazu obuke u trajanju od šest i po mjeseci prošli u Policijskoj akademiji, potom šest mjeseci u policijskim upravama, a završna faza obuka je obavljena na Policijskoj akademiji.

Odlukom ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragana Lukača za postignute rezultate u učenju i vladanju satom sa posvetom nagrađeni su Obrad Vuković, Slađana Tomović i Danka Jovanović koji su imali prosječnu ocjenu pet.

Tri najbolja kadeta u ovoj klasi, odlukom ministra, nagrađena su i mogućnosti da izberu organizacionu jedinicu MUP-a Srpske u koju će biti raspoređeni.

Načelnik Uprave za policijsko obrazovanje MUP-a Srpske Mile Šikman rekao je novinarima da je obuka kadeta trajala 13 i po mjeseci tokom kojih su savladali teorijsku i praktičnu nastavu, te stekli znanja i vještine naophodne za obavljanje policijskog posla.

"Primijenili smo novi i savrmeni nastavni plan i program. Sigurni smo da su MUP, a time i Republika Srpska dobili generaciju dobro obučenih i osposobljenih policijskih službenika. To je najbolja garancija zaštite ustavnog poretka i bezbjednosti građana i njihove imovine", istakao je Šikman.

Najbolji kadet 20. klase Obrad Vuković rekao je da je poslije završetka studija na beogradskom univerzitetu došao u Policijsku akademiju sa željom da postane policajac.

"Čast i zadovoljstvo mi je da radom u službi predstavljam MUP i Republiku Srpsku. Daću sve od sebe da bude očuvana bezbjednost naših građana, a siguran sam da će to učiniti i moje kolege", istakao je Vuković, koji je trenutno raspoređen u Policijsku stanicu Lauš u istoimenom banjalučkom naselju.

Slađana Tomović, koja je raspoređena u istu Policijsku stanicu, izjavila je da joj je zadovoljstvo nositi uniformu MUP-a Srpske.

"Očekujem da ćemo svi koji smo danas promovisani ovaj posao raditi časno i ponosno do kraja života", rekla je Tomovićeva.

Svečanosti su prisustvovali i predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, predsjednik Vlade Radovan Višković, ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač i direktor Policije Darko Ćulum. 

Pročitajte još: 

ATV saznaje imena devet pripadnika ISIL-a koji će biti uhapšeni po dolasku u BiH

Lažna medicinska sestra Veronika Pecolaj pronađena mrtva

Veljko Ražnatović diplomirao u Banjaluci

Pucali na prostorije poslovnice Sberbanke

Bolna četiri mjeseca udovca i djece nakon smrti porodilje Danijele: "Gdje je mama? Što nije došla kući?":

Ginekolog prodavao bebe: Novorođenče dao za luksuzni automobil!

Policija ubila osumnjičene za grupno silovanje

Stravična nesreća: Prevrnuo se autobus, poginulo 13 osoba

Četiri osobe ubijene nakon policijske potjere, neki stradali slučajno

Državljanin BiH u Njemačkoj pucao na policiji, jedan ranjen

Тагови: