Zaduženje za Projekat Koridor "5c"

Počela posebna sjednica NSRS

  • 16.07.2019. 12:22

U Banjaluci je danas počela četvrta posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj će, prema predloženom dnevnom redu, biti razmatran Prijedlog odluke o prihvatanju zaduženja Republike Srpske prema Evropskoj banci za obnovu i razvoj /EBRD/ za finansiranje Projekta Koridor "5c" - obilaznica Doboj.

Usvajanjem prijedloga ove odluke Srpska bi trebalo da se kreditno zaduži 150 miliona evra radi realizacije ovog projekta, odnosno za građevinske radove i konsultantske usluge. 

Cilj projekta je obezbjeđivanje dodatnih sredstava za izgradnju dionice auto-puta Koridor "5c" /faza dva/, dužine oko šest kilometara između petlje Rudanka i kraja tunela Putnikovo brdo dva /međuentitetska linija razgraničenja/, uključujući most preko rijeke Bosne, dva tunela i vijadukt. 

Na predloženom dnevnom redu, koji je danas usvojen u Narodnoj skupštini, jeste i Prijedlog odluke o iznosu garancija koje može izdati Republika Srpska u ovoj godini. 

Predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović rekao je da će parlament raditi dok ne budu razmotrene predložene dvije tačke dnevnog reda, nakon čega će se o njima glasati.

Тагови: