Prijevremeni lokalni izbori

Počela kampanja: Plakati, poruke i mitinzi u Doboju i Trebinju

  • 02.02.2019. 19:06

Pod sloganom „Zajedno za Doboj“, kampanju za prvog čovjeka grada Doboja počeo je Boris Jerinić, nezavisni kandidat. Rame uz rame sa predstavnicima partija koje ga podržavaju, prošetao je centrom grada i zalijepio prvi plakat. 

"Pobjeda 17. nije upitna i to govori ovaj skup i početak kampanje. Mi ćemo u narednom periodu pozvati sve sugrađanke i sugrađane da podrže kandidaturu, da podrže jednu stabilnost, politiku koja je politika razvoja saradnje sa Vladom i predsjednikom Republike Srpske, rekao je Jerinić. 

Uz Jerinića su SNSD, DEMOS, DNS, Ujedinjena Srpska, NDP i bošnjačke partije. Protivkandidatu iz SDS-a to što nema ni podršku koalicionih partnera, nije prepreka da vjeruje u pobjedu.

"Zahvaljujem vam od srca što ste tu i zahvaljujem od srca svim dobrim ljudima koji mi se privatno javljaju, svim ljudima koji se plaše da javno podrže sve ovo, zahvaljujem na ogromnoj podršci koju imam," kaže Nebojša Šajinović, kandidat SDS-a za gradonačelnika Doboja.

U trci za prvog čovjeka Doboja je osam kandidata, ali su kampanju počela dvojica. Dvojica su u trebinjskoj predizbornoj trci. I tamo je danas ozvaničena kampanja za gradonačelnika za prijevremene lokalne izbore. Kandidati su SNSD-ov Mirko Ćurić  i PDP-ov  Saša Borjan.  SNSD-ov Mirko Ćurić uvjeren je u pobjedu. 

"U ovih 15 dana mi ćemo prije svega raditi u tom pravcu da bude bez vike, bez galame, bez nekih dodatnih tenzija, Mislim da nikom nisu potrebne, građani su rekli da hoće mir, hoće slogu," rekao je Ćurić.  

Ćurićev protivkandidat je Saša Borjan iz PDP-a koga podržava i SDS.

"Naš nastup će biti argumentovano-kritički, kao što smo i do sada nastupali u skupštinama, a drugim većim dijelom ćemo imati afirmativan pristup, šta mi možemo da ponudimo građanima Trebinja," kaže Borjan.

Prijevremeni  izbori su raspisani nakon što je trebinjski gradonačelnik Luka Petrović sjeo u fotelju generalnog direktora Elektroprivrede Republike Srpske, a prvi čovjek Doboja Obren Petrović izabran u Parlament BiH. Njihovi nasljednici biraće se 17. februara. Istog dana na birališta u Republici Srpskoj će i stanovnici Ribnika. 

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина