Željka Cvijanović u Petrovu  

Pobijedila je odgovornost prema Republici Srpskoj 

  • 11.11.2018. 14:04

Potpredsjednik SNSD-a Željka Cvijanović izjavila je danas u Petrovu da samo predstavnici stabilnih institucija u Republici Srpskoj, koji su pokazali da im je prioritet da one budu sačuvane, mogu doći u svaku lokalnu zajednicu u Srpskoj.

Cvijanovićeva, koja u Petrovu prisustvuje svečanosti povodom izborne pobjede SNSD-a, istakla je da je na proteklim opštim izborima pobijedila svijest da se radi zajedno na svim niovima vlasti i da se pokaže odgovornost prema Republici Srpskoj. 

Ona je u izjavi novinarima ocijenila da se tokom posljednjih godina akumuliralo nezadovoljstvo prema drugoj političkoj opciji i načinu kako su djelovali u Sarajevu, te da je sve to zajedno rezultiralo sjajnom pobjedom SNSD-a na svim nivoima. 

Cvijanovićeva je izrazila zadovoljstvo brojem prisutnih na današnjoj svječanosti, kao i aktivistima koji su pomogli da pobijedi ova politička opcija, te je naglasila kako je sigurna da će zajedno ići u nove pobjede. 

"Zajedno okupljeni oko Republike Srpske, oko naših interesa, oko onog što je prioritet, a to je razvoj naših opština, mislim da smo pokazali i zrelost. Pred nama su mnoge druge pobjede. Vjerujem u ovaj narod, jer znaju šta znači sloboda, Republika, jedinstvo", rekla je Cvijanovićeva. 

Cvijanovićeva, koja je i predsjednik Vlade Republike Srpske, podsjetila je da je Vlada kroz projekte plasirala oko 125 miliona KM širom Srpske, te da je to zavisilo od prioriteta i aktivizma, ali i lokalnih vlasti. 

"Tamo gdje su lokalne vlasti iskoračile i imale pripremljene projekte, tamo su stvari išle lakše. Tamo gdje to nije bio slučaj, moralo se nadomjestiti aktivizmom Vlade Republike Srpske", objasnila je Cvijanovićeva. 

Ona je napomenula da je riječ o nizu projekata koji se odnose na putnu infrastrukturu, vodovode, kanalizaciju, škole, fiskulturne dvorane, domove kulture, kao i na ostalo što je bilo potrebno. 

Cvijanovićeva je najavila da će Vlada Srpske nastaviti da podržava projekte koje kandiduju opštine, te da će zahvaljujući povoljnim vremenskim uslovima pojedini biti dovršeni u tekućoj godini. 

Predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Zoran Blagojević rekao je da su se danas okupili svi koji su pomogli da na opštim izborima u oktobru pobijedi SNSD na sva četiri izborna nivoa, te zahvalio i koalicionim strankama SP, DNS-u i Ujedinjenoj Srpskoj. 

On je ocijenio da je pobjeda rezultat realizovanih aktivnosti u posljednje četiri godine. 

"Ljude ne možete prevariti. Jednom mogu pogriješiti. Mislim da su ljudi shvatili da je pobjedilo sve ono što smo uradili zajedno sa Vladom Republike Srpske od rata pa na ovamo", naveo je Blagojević.  

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.