Neđo Trninić

Po planu pripreme izgradnje auto-puta od Banjaluke do Prijedora

12:47, 19.09.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić rekao je da planiranom dinamikom teku pripreme izgradnje auto-puta od Banjaluke do Prijedora i da će projekat biti na vrijeme realizovan.

Trninić je podsjetio da je resorno ministarstvo u decembru prošle godine sa kineskim partnerima potpisalo koncesioni ugovor, koji podrazumijeva izgradnju ovog auto-puta u dužini od 42 kilometra, sa obavezom kineskog partnera da uradi projektnu dokumentaciju za izgradnju auto-puta prema Novom Gradu i brze ceste prema Kozarskoj Dubici.

"Te aktivnosti se odvijaju prema planu. Kineski partner je oformio zajedničko preduzeće sa preduzećem `Auto-putevi Srpske` te se provode pripremne aktivnosti, a danas se završava i tender koji su oni raspisivali za projektovanje tog puta", rekao je Trninić novinarima u Banjaluci.

Govoreći o planiranoj izgradnji aerodroma u Trebinju, Trninić je istakao da resorno ministarstvo nije odustalo od te ideje, te da se aktivno radi na realizaciji tog projekta.

Trninić je naveo da su razgovori sa određenim stranim partnerima prilično odmakli.

"Pošto postoje određeni partneri zainteresovani za realizaciju ovog projekta, promijenili smo startegiju kojom smo bili predvidjeli da to mi radimo, te razgovaramo sa stranim i domaćim partnerima, a sa nekima smo prilično odmakli u razgovorima", rekao je Trninić.