Razne uvrede

Pljušte prijave poslanika NSRS, pred Etičkim odborom pune ruke posla

  • 25.11.2019. 19:02

Draško Stanivuković prijavio je Iliju Tamindžiju jer mu je rekao da je gej. Tamindžija mu je vratio istom mjerom jer ga je Stanivuković nazvao korisnim idiotom. 

Klub SNSD-a prijavio je Miladina Stanića jer je ministarku finasija nazvao glupačom, a muškarce iz skupštinske većine pederima. Iz istog razloga Stanića je prijavio i poslanik Kostadin Vasić ali i Draška Stanivukovića jer je prozivao porodice pojedinih minstara ali i samog Vasića. 

Prijavljen je i Vasić jer je Stanivukoviću tokom diskusije rekao da je drogeraš a pominjao mu je i porodicu. Na listi prijavljenih je i Nebojša Vukanović i to jer je Spomenku Stojanoviću rekao da je smeće i da će dobiti šećer dok ode iz skupštine. Sve to piše u prijavanama koje su stigle na adresu etučkog odbora - a u koje je ATV imala uvid. Iz Etičkog odbora kažu da se granica odavno izgubila i uvjereni su da kodeks jeste prekršen ali da će krajnja odluka članova odbora biće donesena konsenzusom. Ipak nisu optimisti da će odluke odbora uticati da se kodeks ponašanja poštuje ubuduće.

“Ja nemam veliku nadu prema onome što sam do sada čula da će se satim prestati  i mislim da je otvorena Pandorina kutija i sa formiranjem etičkom odbora i sa onim što etičkom odboru ovaj put stavljeno u zadatak da radi”, kaže Sonja Karadžić Jovićević.

Glavni akter prijava PDP-ov Draško Stanivuković danas tvrdi da on kolege iz skupštinskih klupa nije vrijeđao. Očito je Stanivuković  zaboravio na salve  uvreda i netačnih  navoda koje je  bezboroj puta izgovorio na račun drugih. Međutim kada su iste njemu upućene vrlo je osjetljiv. Pominjanje porodica najviših funkcionmera RS, poslanika i ministara pa i novinara u  raznim kontekstima vrlo često potpuno netačnim i neprovjerenim - ono je po čemu je Stanivuković i te kako prepoznatljiv u svojim skupštinskim nastupima. To je danas i sam objasnio.

“Neki poslanici su manje kulturni, manje obrazovani manje prostojni pa kod njih se javljaju nedostatak morala i pristojnosti plus nemoć argumentima jer brane neodbanjivo”, kaže Draško Stanivuković, poslanik PDP-a u NSRS.

Pred etičkim odborom našao se i Ilija Tamindžija. Tvrdi da uvrede na svoj račun dobija u kontinuitetu. Ko pravi pometnju u skupštinskoj sali jasno se kaže vidi na svakom zasijedanju.

“U posljednjih godinu dana imali ste priliku da se uvjerite ko pravi nered u NSRS to je par narodnih poslanika iz opozicije i tih par narodnih poslanika trebauvesti u okvire a to teba da uradi kupštinsko rukovodstvo i garantujem da nećemo imati nikakvih problema", kaže Ilija Tamindžija, poslanik SNSD-a.

U narednim danima biće saslušana još dva poslanika koja su danas bila odsutna. Nakon toga, najkasnije u četvrtak etički odbor trebalo bi da donese konačnu odluku. To bi mogla da bude usmena ili pismena opomena ali i 20% sa poslaničke plate ili naknade.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.