Željka Cvijanović

Plitka politika Željka Komšića, BiH smrznuta i ukočena zemlja

  • 14.01.2019. 14:42

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas u Banjaluci da uslovljavanje člana Predsjedništva BiH Željka Komšića pokazuje koliko je plitka takva politika i da je BiH smrznuta i ukočena zemlja kojoj očigledno nema spasa.

"Dakle, uslovljavate formiranje jedne institucije nakon sprovedenih izbora i kada je sasvim jasno ko su pobjednici i kako se može uspostaviti parlamentarna većina na nivou BiH. To pokazuje koliko je plitka takva politika", rekla je novinarima Cvijanovićeva. 

Ona očekuje da izborni rezultati budu sprovedeni. 

"To znači da ljudi koji su dobili povjerenje građana na izborima budu postavljeni na odgovarajuće pozicije i da SNSD ima predsjedavajućeg Savjeta ministara i ozbiljne ljude koji će sjediti u ovom organu. Ovaj sadašnji Savjet ministara, koji je zadržan nakon izbora, nema autoritet ni kredibilitet, niti može bilo šta da preuzme kao obavezu i da svi smatramo da je to zaista tako", dodala je Cvijanovićeva. 

Govoreći o aktivaciji Akcionog plana za članstvo /MAP/ i podnošenja godišnjih izvještaja, Cvijanovićeva je rekla da je sve tu rečeno. 

"Što se tiče Republike Srpske i njenih predstavnika, imaju Rezoluciju Narodne skupštine i za njih je ona orijentir i obaveza. Prema tome, ne znam zašto bi neko to uslovljavao, ali recimo Komšiću nije palo na pamet da nikakav MAP i godišnji plan nije uslov za kretanje ka EU, zatim da je sada zaustavio ono u što se oni kunu, a to je kretanje ka Evropi", ponovila je Cvijanovićeva.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм