Sanja Vulić

Pitanje je da li Inspektorat RS radi u skladu sa zakonom 

  • 27.08.2019. 19:15

Inspektorat Republike Srpske poštuje zakon, problema u radu nema, a paušalno iznošenje ličnog mišljenja je nedopustivo, ovo su dijelovi iz saopštenja Inspektorata povodom izjava predsjednika Skupštine grada Doboj Sanje Vulić da mladima u ovoj instituciji nije data mogućnost za napredovanje uprkos tome što ispunjavaju sve uslove za to. 

U saopštenju još stoji da je, preuzimanjem funkcije v.d. direktora, Danijela Batar zatekla 32 izvršioca raspoređena na radna mjesta stručni saradnik za asistenciju inspektorima. Oni, kako je tamo navedeno, nemaju određeni stepen obrazovanja za obavljanje poslova inspektora. Njihova istraživanja pokazuju drugačije, odgovara Vulićeva i ostaje pri svojim tvrdnjama. Problema u vrhu Inspektorata, kako kaže, i te kako ima.
  
“Postavlja se pitanje da svi ti dosadašnji inspektori u Inspektoratu, na koji način su imenovani, da li uopšte rade u skladu sa zakonom. Onim demantom je samo potvrdila da apsolutno, za ovih 15 mjeseci koliko je v.d. apsolutno ništa nije radila sem što se bavila sobom, odnosno, načinom kako da izmjeni sistematizaciju, gdje će stajati da direktor isključivo može biti magistar farmacije, tj. dotična dama,” kaže Sanja Vulić, član predsjedništva SNSD-a i predsjednik Skupštine grada Doboj.

Prvi čovjek Socijalističke partije stoji iza svog kadra. Petar Đokić tvrdi, Danijela Batar je unaprijedila rad ove institucije.

“Ona je za ovih devet ili 10 mjeseci, koliko je v.d. direktora Inspektorata, bitno unaprijedila rad Inspektorata i s tim su svi oni koji su zainteresovani za taj rad dali pohvalne i pozitivne ocjene, i ona je ispunila očekivanja koja ima i SP od takvog kadra,” rekao je Petar Đokić, predsjednik Socijalističke partije.

Ovo mišljenje ne dijele u Uniji udruženja poslodavaca Republike Srpske. Tvrde, u Inspektoratu se često može dovesti u pitanje kompetentnost kadra.
 
“Da se u potpunosti implementira kompetentnost, kao ključni princip funkcionisanja Inspektorata, kao ključne institucije, kontrolne institucije u Republici Srpskoj. U svakom slučaju, smatramo da će novi zakon o inspekciji doprinjeti tom pitanju i sa druge strane, smatramo i da u kadrovskom smislu trebamo izabrati najkompetentnije, najstručnije osobe za obavljanje najodgovornijih pozicija,” kaže Saša Aćić, Unija udruženja poslodavaca Republike Srpske.

Danijelu Batar, specijalistu farmacije, i ranije su neki od kandidata optužili da je promijenila uslove konkursa kako bi ih namjestila u svoju korist. I ovaj put nije bilo drugačije. Kao što je ATV već izvještavala, i na našu adresu su proslijeđene žalbe. Jedan od kandidata nam se požalio da je kao šumarski inženjer diskriminisan, jer su ponovo među posebnim uslovima navedeni medicinski fakultet (studijski program farmacija), pravni ili ekonomski fakultet.  

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?