Generalni direktor Elektroprivrede Srpske

Petrović: Za otpremnine se prijavilo 978 radnika

  • 01.03.2020. 19:37

Generalni direktor Elektroprivrede Republike Srpske, Luka Petrović, poručio je da se za isplate stimulativnih otpremnina prijavilo 978 radnika, a da se u prvom ciklusu želi osloboditi 569 radnika.

"Elektroprivreda Srpske vrši reorganizaciju elektrodistributivnih preduzeća u Republici Srpskoj i u tom smislu se odvaja proces snadbijevanja i distributivne djelatnosti. U toj reorganizaciji mi smo otkrili višak radnika koji su uposleni i naravno da smo pristupili najblažem i lakšem sređivanju viška radnika, a to je isplate stimulativnih otpremnina kao i nadoknade za socijalno zbrinjavanje radnika. Na tom prvom pozivu javilo se 978 radnika. Nama je neophodno da u ovom prvom ciklusu se oslobodimo 569, i sada smo već u fazi kada neki radnici neće moći dobiti otpust i novac", kaže Petrović i dodaje da su sada u fazi kada treba podvući crtu ispod koje nema otpuštanja radnika.

Petrović poručuje da je mnogo povika zašto se to radi i ističe da to nije nikakva priprema za privatizaciju kako neki govore.

Pitanje koje građane uvijek zanima je poskupljenje struje, a Petrović poručuje da nema poskupljenja za domaćinstva ove godine.

"To je stav predsjednika Vlade Republike Srpske. Sigurno Elektroprivreda gubi na tim stvarima, zato što je to drastično jeftinija cijena električne energije. A najjeftinija je i u cijelom regionu", kaže Petrović.