Generalni sekretar SNSD-a

Petrović: Stanivukovićeva politika pretvorila se u sapunicu

  • 26.12.2020. 19:26

Generalni sekretar SNSD-a Luka Petrović ocijenio je da je mandat dosadašnjeg gradonačelnika Banjaluke Igora Radojičića bio najvredniji period tog grada od rata do danas, dok se politika aktuelnog gradonačelnika Draška Stanivukovića pretvorila u sapunicu.

"Mnoge stvari u Banjaluci koje su bile problem nakon rata riješene su u proteklom mandatu Igora Radojičića ili je planirano njihovo rješavanje. Кako će raditi novi gradonačelnik pratićemo iz sapunica, jer se Stanivukovićeva politika u to pretvorila i mi gledamo epizodu po epizodu. Bila je epizoda kako dolazi autobusom u Gradsku upravu, kako je skupio građane ispred ulaza u Gradsku upravu, kako otvara vrata, kako ulazi u kabinet, potpisuje primopredaju, kako skuplja ključeve, provjerava diplome...", istakao je Petrović.

On smatra da nigdje tu neće biti rada i boljitka za građane Banjaluke, osim što će svako veče gledati novu epizodu sapunice.

"Građani jesu to odabrali i njihovu volju treba poštovati jer je to demokratija. Draško Stanivuković će morati dobro da se oznoji da ostvari neke rezultate. Lično bih volio da se dobro oznoji i da napravi što bolji rezultat, ali mislim da ćemo imati samo zabavu, fejsbuk, instagram, sapunicu gdje ćemo gledati snimanja na svakom koraku što neće doprinijeti ni povećanju budžeta grada, niti boljem životu", konstatovao je Petrović.

On je naglasio da je Igor Radojičić sa svojim timom imao oštru kampanju četiri godine po 365 dana, krvavo je radio i iza njega su ostala mnoga djela.

"Rađeno je i ranijih godina, ali ovaj period Radojičićevog mandata bio je najvredniji period Banjaluke poslije rata. Međutim, građani su odabrali to što su odabrali i imaće pravo da biraju opet za četiri godine i sigurno će tada procjenjivati da li je njihov sadašnji izbor bio ispravan ili ne", rekao je Petrović.

On je ocijenio da je i SNSD imao svojih grešaka koje treba ispravljati. "Mislim da se previše radilo a malo pričalo, dok su neki uzeli kamere, fejsbuke i instagrame i stalno objavljivali gdje sjede s kim na kafi i tako dolazili do javnog mnjenja i sticali simpatije. Garantujem da ti silni pratioci Draška Stanivukovića po društvenim mrežama nisu ništa pozitivno dobili, osim što su im simpatični ti njegovi nastupi ali tu nema efekata", rekao je Petrović.

On je najavio da će SNSD u narednom periodu ispravljati greške koje su imali, ostvarivati bolji kontakt sa ljudima i prezentovati šta su uradili i šta planiraju da rade.

"Siguran sam da ubuduće treba više da pričamo sa ljudima o onome što radimo", ocijenio je generalni sekretar SNSD-a za trebinjsku "Herceg televiziju".

Govoreći o proteklim izborima u Mostaru gdje je lista "Ostajte ovdje - zajedno za naš Mostar" osvojila jedan odbornički mandat, Petrović je rekao da je postignut veliki rezultat što znači da su građani prepoznali poruke koalicije koju su potpisali SNSD i SDS.

"Zahvaljujem svim ljudima koji su dali povjerenje ovoj listi i neće se pokajati, prošao je nosilac gradske liste Velibor Milivojević, koji je inače direktor Opšte bolnice u Nevesinju. Ostvareni izborni rezultat popraviće status Srba u dolini Neretve i oni će biti konstitutivni narod u Mostaru što do sada nije bio slučaj", istakao je Petrović.

On je dodao da će se vidjeti ko će biti većina, ali da će se svakako morati naći konsenzus i sva tri naroda moraće naći svoje mjesto u Mostaru.

"Sada se treba organizovati, napraviti popis stanovništva koji podržava ovu listu, a to je, prema našim procjenama oko 5.000 građana, koji moraju da budu u nekoj bazi kojoj će se posvetiti posebna pažnja od našeg predstavnika i ljudi koji stoje iza njega ili su bili kandidati na listi", naveo je Petrović.

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије