Petrović: Šarović po Hercegovini zagovara separatizam i dijeli narod

  • 19.06.2020. 12:03

Savez nezavisnih socijaldemokrata /SNSD/ najoštrije osuđuje ponašanje predsjednika SDS-a Mirka Šarovića i njegovih stranačkih kolega koji su sa sastanka u Gacku poslali, kako se ističe, separatističke, populističke i dodvoravajuće poruke o korišćenju javnih, državnih resursa koje bi prvaci ove stranke željeli da oduzmu Republici Srpskoj.

"Hercegovci su uvijek bili državotvoran narod, odan matici, a to su u ovom slučaju Banjaluka i Beograd i nikada neće prihvatiti zlurade, provokatorske ideje Mirka Šarovića i sličnih njemu", poručio je generalni sekretar SNSD-a Luka Petrović.

Petrović je u izjavi Srni istakao da je Republika Srpska jedinstvena cjelina, a Hercegovina je njen sastavni dio i niko nema pravo da mimo Ustava i zakona prekraja granice, dijeli državna dobra i narod.

On je naglasio da ovakvi stavovi čelnika SDS-a vode kantonizaciji, unitarizaciji BiH i slabljenju Republike Srpske.

Petrović je dodao da bi "SDS-ovim funkcionerima pametnije bilo da su posavjetovali opštinsko rukovodstvo Gacka kako da upravlja lokalnim preduzećima i bolje rasporedi pet miliona KM koje godišnje dobije na račun rente od Rudnika i Termoelektrane".

"I pored tih sredstava koja državna kompanija RiTE Gacko uplaćuje opštini Gacko, Komunalno preduzeće i Vodovod, kojima decenijama rukovodi SDS-ov kadar, u predstečajnom su postupku", istakao je Petrović.

Sastanku sa prvacima SDS-a prisustvovao je i Rodoljub Drašković, lider novoosnovanog Hercegovačkog narodnog pokreta.

  • 20:00 Имате ријеч са Милијаном Кос

    ''Ко? Шта? Када? Гдје? Зашто? Како? И ту се питања не заустављају - отворено и одважно.

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.