Generalni direktor Elektroprivrede RS

Petrović podnio prijavu protiv uprave RiTE "Ugljevik" zbog nesavjesnog poslovanja

  • 12.12.2018. 19:56

Generalni direktor Elektroprivrede Republike Srpske Luka Petrović podnio je prijavu Okružnom javnom tužilaštvu u Bijeljini protiv uprave Rudnika i termoelektrane "Ugljevik" zbog nesavjesnog poslovanja, saznaje TrebinjeLive.info iz dobro obaviještenih izvora.

Petrović je prijavu podnio protiv vršioca dužnosti direktora Čedomira Stojanovića, izvršnog direktora za poslove proizvodnje i razvoj Milutina Tasovca i direktora Termoelektrane Žarka Novakovića.

Prijavu je podnio i protiv bivšeg direktora Termoelektrane Dragana Miljanovića.

On je u prijavi naveo da upravu ovog giganta sumnjiči da su svojim propustima doveli u pitanje rad funkcionisanje ovog preduzeća.

Kako saznaje portal TrebinjeLive.info, Petrović je ovim poslao jasnu poruku svim rukovodiocima u elektroenergetskom sektoru da će svaki svjestan i namjeran rad protiv preduzeća biti predat nadležnim oganima gonjenja na dalje postupanje.

"Svi koji misle da će nastaviti po starom i javna preduzeća "krmčiti" zarad ličnih interesa, završiće na sudu. To su sada prošla vremena. U svakom preduzeću će se sve ispitati i najmanja sumnja u nesavjesno poslovanje, biće predata nadležnom tužilaštvu", poručuje izvor portala iz elektroenergetskog sektora.

Ovakvih i sličnih akcija biće i u drugim proizvodnim i distributivnim preduzećima, saznaje TrebinjeLive.info.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина