Trebinje

Petrović: Pobjeda braće u Crnoj Gori je i naša pobjeda

  • 02.09.2020. 09:30

Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a u Trebinju Luka Petrović rekao je da je Hercegovina posebno ponosna zbog pobjede pravoslavne braće u Crnoj Gori, koje je od prvog dana podržavala u časnoj i dostojanstvenoj borbi za odbranu srpskih svetinja, te naveo da je licemjerno ponašanje pojedinih političara koji su mjesecima ćutke posmatrali borbu naroda u Crnoj Gori, a danas se diče pobjedama koje nisu njihove.

Petrović je rekao Srni da pojedini političari prisvajaju zasluge prvenstveno Srpske pravoslavne crkve i dojučerašnjeg opozicionog bloka u susjednoj Crnoj Gori.

"Njihovo samoljublje ide do tih granica da šaljući slike iz Crne Gore pokazuju da ne slave pobjedu naroda, već glorifikuju sami sebe", kaže Petrović.

On je istakao da je narod Trebinja i cijele Hercegovine, predvođen Njegovim preosveštenstvom vladikom zahumsko-hercegovačkim i primorskim Dimitrijem već u decembru poslao jasnu poruku bezrezervne podrške sunarodnicima u Crnoj Gori.

Petrović je naglasio da je u takvim momentima bilo veoma važno imati nedvosmislen stav i da se iskrena i bezinteresna podrška uvijek prepozna.

"To nisu bili stranački skupovi, već narodna okupljanja, litije i molebani koji su pokazali da je ovaj narod nedjeljiv sa narodom u Crnoj Gori i da je ovo pobjeda svih nas", rekao je Petrović i naglasio da nijedan Hercegovac nije ukaljao svoj obraz dajući glas crnogorskom režimu.

On je naveo da je zajedno sa gradonačelnikom Trebinja Mirkom Ćurićem i sugrađanima prvi pružio javnu podršku u najdelikatnijim trenucima za narod u Crnoj Gori, čime je već krajem decembra poslao jasnu poruku da ne podržava vlast u Crnoj Gori.

"Prve poruke podrške upućene su već 29. decembra sa Trga slobode, nakon čega je organizovana Svetovasilijevska litija u kojoj je na hiljade vjernika koračalo od Mrkonjića do Trebinja, a 23. avgusta je održana auto-litija od Trebinja do Klobuka", podsjetio je Petrović, koji je i izvršni direktor Saveza opština i grada istočne Hercegovine. 

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник