Gradonačelnik Trebinja

Petrović: Grad će pomoći pogon tekstilne industrije

  • 18.06.2018. 16:32

Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović danas je posjetio nedavno otvorene proizvodne pogone fabrike "Trebinjka" u kojima se šiju ženski kaputi za tržište Francuske i vlasniku Nebojši Prekoviću obećao pomoć Gradske uprave.

Predstavnik firme iz Aranđelovca Nebojša Preković zakupio je prije dva mjeseca prostor u halama poslovnog centra "Tini" u kojem je pokrenuta proizvodnja ženske konfekcije i već je zaposleno 78 radnika. 

Petrović je, nakon obilaska pogona, izrazio zadovoljstvo što je Preković oživio proizvodni pogon u gradu i što je u kratkom periodu pokrenuo proizvodnju. 

Grad Trebinje finansiraće i probni rad u trajanju od tri mjeseca za radnice koje dolaze sa evidencije Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske. 

Preković je zahvalio gradu Trebinju na podršci koja mu je pružena prilikom pokretanja proizvodne. 

"Nisam očekivao da ću na ovim prostorima uspjeti ovako brzo i jednostavno da započenem posao", rekao je Preković i dodao da mu je Gradska uprava ponudila svu logistiku i pružila podršku, te pomogla da po skraćenom postupku firma bude otvorena u roku od mjesec dana. 

Preković planira da do kraja juna bude zaposleno ukupno 100 radnika, kao i da otvori butik sa proizvodima koji se šiju u novootvorenom pogonu. 

U posjeti pogonima fabrike "Trebinjka" bio je i zamjenik gradonačelnika Mirko Ćurić.