Ima oko 20 proizvodnih pogona

Petričević posjetio Vukosavlje i obećao pomoć privrednicima

  • 17.01.2020. 19:13

U privredi Vukosavlja dominira trgovina, ali radi i oko 20 proizvodnih pogona, od kojih polovina, samo za izvoz. Među njima je i firma MMT, koja se bavi obradom metala. Njihov poluproizvod, priključci za poljoprivredne mašine, odlaze u Njemačku.

"Zadovoljni smo uslovima, posla ima, radi se, sve što proizvedemo ide u izvoz", rekao je Neđo Mrkonjić radnik MMT.

"Najbitnije nam je da se pomogne oko hale, tu smo limitarni skroz, hala ne odgovara, da bi proširili kapaciutete moramo prošpiriti halu", ističe Miodrag Danilović, MMT Vukosavlje. 

MMT zapošljava 12 radnika, i uz novu halu, posla bi bilo za još toliko. Uz novu halu i mašinu i susjedna firma koja proizvodi stolariju, otvorila bi nova radna mjesta. 

"Trenutno prema našoj procjeni najmanje još dva radnika, pored postojećih pet", kaže Natalija Todorović, MMT Vukosavlje.

Resorni ministar saslušao je potrebe lokalne privrede. Uz podsticaje za unapređenje proizviodnje i širenje posla, kaže, dostupni su im i krediti. 

"Takođe kroz linije IRB,a koje će u ovoj godini odnosno početkom godine biti dostupne našim privrednicima omogućiće se da se kroz jeftinije kreditna sredstva koja će se kretati od 2-2,8 posto kamatna stopa da dođu do sredstava kako  za proširenje djelatnosti tako za unapređenje kroz nabavku novih tehnologija", izjavio je Vjekoslav Petričević, ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske.

Uz postojeće privrednike želja lokalnih vlasti su i novi investitori. Njima bi ponudili poslovnu zonu uz koridor VC. 

Industorijska zona se nalazi na nešto više od 27 hektara površine radi se o prvoj silaznnoj saobračajnoj petlji. Ovdje se radi o privrednoj zoni koja će imati svu kompletnu infrastrukturu. Riječ je o privatnom zemljištu, pa pri kupovini, kaže Rakić, očekuju pomoć Vlade.  

Nada se da će se informacija na dnevnom redu naći prije poćetka radova na saobraćajnici. Lokacija je kaže, potencijal ne samo za razvoj Vukosavlja, nego  i susjednih  opština.

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.