Petričević i Atanaskovićeva razgovarali o realizaciji infrastrukturnih projekata

  • 17.05.2021. 16:27

BANJALUKA - Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević razgovarao je danas u Istočnom Sarajevu sa ministrom privrede Srbije Anđelkom Atanasković o realizaciji infrastrukturnih projekata o kojima su se vodili intenzivni pregovori u proteklih nekoliko mjeseci.

Petričević i Atanaskovićeva su, nakon sjednice vlada Srpske i Srbije u Istočnom Sarajevu, razgovarali i o uspostavljanju saradnje privrednih subjekata kroz organizovanje sajmova, poslovnih foruma i drugih događaja što će predstavljati odličnu poslovnu priliku za povezivanje privrednika.

Iz Ministarstva privrede i preduzetništva Republike Srpske saopšteno je da je današnji susret nastavak niza sastanaka sa ministrima u Vladi Srbije.

Petričević je naveo da su na sastanku utvrđeni konkretni koraci na unapređenju infrastrukture industrijskih zona u Podrinju, kao i modeli planiranih investicija u Vazduhoplovni zavod "Orao" iz Bijeljine, koji su trenutno u fazi realizacije vrijednog ugovora za remont vazduhoplovnih motora.

"Vlada Srbije će podržati projekat koji podrazumijeva jačanje i unapređenje saradnje između opština u Srpskoj i Srbiji koje se nalaze u širem području sliva rijeke Drine, a koji ima veliki potencijal u svim oblastima, uključujući i privredni", istakao je Petričević.

On je naglasio da će Ministarstvo, kao nadležno za privredu, podržati privrednike iz Srbije koji su spremni da pokrenu investicije u Srpsku, te im pružiti sve pogodnosti koje im Vlada Republike Srpske i resorno ministarstvo mogu omogućiti.

Petričević je naveo da je razgovarano i o potencijalnim stranim investitorima koje bi Srbija mogla usmjeriti u Republiku Srpsku, s obzirom na brojne povoljnosti kojima Srpska raspolaže.

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм