Petričević-Đurić: Nastaviti sa stimulativnim politikama

16:45, 24.02.2020.
Izvor: Srna
U Republici Srpskoj neophodno je nastaviti sa sistemskom podrškom privredi stimulativnim i podsticajnim politikama, konstatovano je danas u Banjaluci na sastanku ministra privrede i preduzetništva Srpske Vjekoslava Petričevića sa predstavnicima Privredne komore Srpske.

Na sastanku je istaknuto da je potrebno kreiranje zakonskih rješenja koja bi značajno doprinijela rasterećenju privrede i smanjenju fiskalnih i parafiskalnih nameta, kao i promociji investicionih potencijala Republike Srpske, saopšteno je iz Ministarstva privrede i preduzetništva Srpske.

Petričević je rekao da Vlada Republike Srpske i Privredna komora treba da djeluju zajedno da bi bile iskorištene prilike na globalnom tržištu i povećana otpornost preduzeća iz Srpske na poremećaje na međunarodnom tržištu.

"Ovo je jedan u nizu sastanaka sa poslovnom zajednicom i aktivnosti će biti nastavljene i u narednom periodu s ciljem realizacije usvojenih mjera, promocije domaće privrede i stvaranja boljeg poslovnog ambijenta", naglasio je Petričević.

Predsjednik Privredne komore Borko Đurić rekao je da je potrebno uložiti u tehnološki razvoj kako bi bila poboljšana konkurentnost privrede i nadomješten nedostatak odgovarajuće radne snage.

Sastanku je prisustvovao i direktor Privredne komore Republike Srpske Pero Ćorić.