Ministar industrije, energetike i rudarstva RS

Petar Đokić na forumu u kineskom gradu Vuhanu

  • 20.10.2018. 08:53

Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić, u okviru posjete Kini, učestvuje na Forumu o svjetskom proizvodnom kapacitetu i poslovnoj saradnji.

Dvodnevni forum završava se danas u gradu Vuhan u kineskoj provinciji Hubei.

Đokić je juče tokom sastanka sa generalnim direktorom Kineske međunarodne korporacije za vode i električnu energiju Liu Zengom izrazio nadu da će Memorandum o saradnji, koji je potpisan sa ovom kompanijom, uspješno realizovati zacrtane ciljeve na obostranu korist.

On je naglasio da su kineske kompanije pokazale da žele dugoročne prijateljske i partnerske odnose sa Republikom Srpskom.

Zeng je iskazao veliku zainterovanost kineske korporacije za projekat Hidroelektrane "Dabar" i druge projekte u sistemu "Gornji horizonti", a u skladu sa potpisanim Memorandumom o saradnji.

On je rekao da je njihova matična kompanija "Tri klisure" najveća hidroenergetska kompanija u svijetu, čija ukupna vrijednost imovine iznosi jedan trilion dolara.

On je naglasio da je u više navrata razgovarao sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, te da je tada konstatovano da je Srpskoj i BiH potrebna modernizacija i rekonstrukcija saobraćajne i energetske infrastrukture, koja je nosilac ekonomskog razvoja jedne zemlje.

Тагови:
  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок