Pet opcija trase Jadransko-jonske magistrale

  • 08.07.2020. 19:38

Do kraja godine će se znati kojim dijelom hercegovačkog krša će proći dio Jadransko-jonske magistrale. Trenutno je u igri pet mogućih trasa koje mogu spojiti Koridor 5C  sa  tačkom u Crnoj Gori. O najboljoj i najpovoljnijoj opciji već se počelo razmišljati.

"Dio dionica ide kroz Popovo polje, dio preko Trebinjskih brda , dio preko Zubaca tako sve su trase otvorene i upravo iz toga razloga smo se sastali da vidimo koja je najbolja opcija", kaže Mirko Ćurić, gradonačelnik Trebinja.

Ova magistrala je od velikog značaja za najjužniju regiju poručuju Hercegovci a podrška im stiže iz Ministarstva komunikacija i transporta BiH. Hercegovačke opštine i grad Trebinje se prvo moraju usaglasiti oko najbolje opcije a onda sve to mora potvrditi i resorno republičko ministarstvo pa tek onda naležne BH institucije.

"Ono što je zadatak Ministarstva komunikacija i transporta to je da ćemo mi ovaj zahtjev koji dobijemo od lokalnih zajednica i grada Trebinje razmotriti i na nama je da obezbjedimo najbolje rješenje, usaglasimo sa  Hrvatskom, Crnom Gorom i Federacijom ja mislim da je to u ovom trenutku moguće i vrlo bitno za ovaj dio Republike Srpske", kaže Vojin Mitrović, ministar komunikacija i transporta u Savjetu ministara BiH.

Svak će finsirati svoj dio trase, dionica koja prolazi kroz Federaciju znatno je manja od one koja će proći jugom Republike Srpske kaže Mitrović.  Jadransko-jonska magistrala povezuje Italiju, Hrvatsku, BiH, Crnu Goru, Albaniju i Grčku. 

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином