Protesti u Banjaluci

Perišić: U toku peta faza obojene revolucije

  • 26.12.2018. 16:38

Politički savjetnik predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Srđan Perišić tvrdi da se u Banjaluci od aprila ove godine sprovodi obojena revolucija i da je ovo što se dešava posljednjih dana njena peta faza, koja se odnosi na izazivanje šokantnih događaja.

"Najpoznatiji oblici prevrata u svijetu su obojene revolucije, koja je vidljiva u Banjaluci. Peta faza koja se sprovodi ovih dana je harangiranje masa i izazivanje šokantnih događaja, što se vidi i iz izvještavanja pojedinih medija iz Sarajeva i Bijeljine, koji zbunjuju narod", rekao je Perišić novinarima u Banjaluci prije predavanja na Fakultetu bezbjednosnih nauka o temi "Prevratnička dejstva". 

On je napomenuo da postoje legalni i nelegalni dolasci na vlast i da su državni prevrati oblici nelegalnog dolaska na vlast uz upotrebu sile. 

Dekan Fakulteta bezbjednosnih nauka Univerziteta u Banjaluci Predrag Ćeranić rekao je da je od izuzetnog značaja za studente da im, uz profesore, predaju i stručnjaci iz različitih oblasti. 

"Ovo predavanje smo dogovorili prije 15 dana, kada nismo imali u vidu šta će se ovih dana događati u Banjaluci. Tema o kojoj Perišić govori je aktuelna i primjenjiva na našim prostorima", rekao je Ćeranić.  
 

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.