Fakulteta bezbjednosnih nauka

Perišić: U Banjaluci je u toku obojena revolucija

  • 26.12.2018. 19:15

Obojene revolucije su danas u svijetu najpozntiji oblik prevrata. U Banjaluci od aprila gledamo obojenu revoluciju, a ovih dana u toku je peta faza - izazivanje šokantnih događaja, rekao je dr Srđan Perišić, politički savjetnik predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika, na predavanju studentima Fakulteta bezbjednosnih nauka.

"I juče smo gledali šokantne događaje, kada su pojedini mediji iz Sarajeva i Bijeljine, uzbunjivali masu. Ja sam konkretno bio u Sarajevu i imao sam osjećaj da je ovdje građanski rat započeo u Banjaluci, da je ovdje 20 hiljda ljudi na koje juriša policija", istakao je Srđan Perišić, politički savjetnik predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika. 

Dešavanja sa Trga Krajine treba svesti u pravne okvire, da policija, tužilaštvo, mediji, NVO, institucije moraju da rade svoj posao, jer anarhija nikome ništa dobro nije donijela, poručio je dekan Fakulteta bezbjednosnih nauka Predrag Ćeranić. Kaže da je policija juče primjenila minimum svojih ovlašćenja - upotrebu štitova, ali da je slika u pojedinim medijima preuveličana. 

"Krajnji cilj svih onih koji koriste jednu porodičnu tragediju jeste urušavanje Republike Srpske i jednostavno manifestovanje da ovdje nema zakona, da u Republici Srpskoj nije vladavina zakona da možete doći pred Palatu, pred Skupštinu i poručiti ministru policije da ćete ga ubiti, da ćete mu zatrti sjeme. Mi znamo šta znači zatrti sjeme, evo Jasenovca nije daleko", istakao je Predrag Ćeranić, dekan Fakulteta bezbjednosnih nauka. 

Bezbjednost u Republici Srpskoj nije ugrožena, kaže Ćeranić. Zakoni se moraju poštovati i sva dešavanja se moraju svesti u pravni okvir institucija, poručio je Ćeranić.