Prijem za penzionisane policajce

Penzionisani pripadnici MUP-a: Jednom policajac, uvijek policajac

  • 01.04.2019. 19:39

Jednom policajac, uvijek policajac, kažu oni koji su cijeli radni vijek proveli u policijskoj uniformi. Među njima je i Jugoslav Tomašević, koji je više od 30 godina patrolirao banjalučkim ulicama. Radeći časno, dočekao je i penziju. Rado se, kaže, sjeća onog vremena kada su građani poštovali policajce. Danas je, priča, sve drugačije.

"Prije rata od 84. sam bio pripadnik MUP-a i u to vrijeme građani su gledali kao zaštitnika u toj uniformi. Međutim poslijeratno vrijeme sve je to promijenilo. Dakle, građani više ne gledaju na policiju sa poštovanjem", istakao je Jugoslav Tomašević, penzionisani policajac. 

Zasluženo mjesto, uz Jugoslava na prijemu kod ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske imao je i Slado Ninković iz Trebinja. Kaže, ponosno i odgovorno je čuvao građane Republike Srpske.

"Uloga policajca je da čuva Republiku Srpsku iznutra da se ne uruši. Policajac je po meni kombinacija časti, i profesionalnosti. Čast 90 od sto sve ostalo 10 od sto. Policajac je predstavnik države. Zato smatram svi mi koji smo bili pripadnici koji su bili i koji će biti, da rade časno odgovornu dužnost", istakao je Slado Ninković, penzionisani pripadnik MUP-a iz Trebinja. 

Prijem za penzionisane pripadnike MUP-a već je postao tradicija, kaže ministar unutrašnjih poslova. Dragan Lukač poručuje da od iskusnih policajaca uvijek ima šta da se čuje.

"Ovo je već tradicionalan prijem u Ministarstvu unutrašnjih poslova gdje jednu grupu naših penzionera iz svih krajeva Republike Srpske da se upoznamo i sa njihovim problemima koje imaju u penzionesrskom životu i sa dobrim stvarima koje sada imaju. Zato smo malo duže i ostali razgovarali sa njima. Ali zato čuli i neke njihove prijedloge, sugestije i mišljenja", naglasio je Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Oni koji su cijeli radni vijek proveli u uniformi, danas su od ministra dobili i akreditacije. One ne znači nikakve privilegije, već, simbolično, služe kao dokaz da su radili kao pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova.

Тагови:
  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)