Fond PIO

Penzionerima će biti podijeljeno 95.000 maski zahvaljujući Kabinetu predsjednice

15:55, 31.03.2020.
Izvor: Srna
Thumbnail
Penzionerima u Republici Srpskoj biće podijeljeno oko 95.000 zaštitnih maski, zahvaljujući sredstvima od 100.000 KM iz kabineta predsjednika Srpske, koje je obezbijedila predsjednik Željka Cvijanović, izjavio je Srni direktor Fonda za penzijsko-invalidsko osiguranje /PIO/ Republike Srpske Mladen Milić.

"Biće nabavljeno ukupno 95.000 višekratnih, zaštitnih, pamučnih maski i podijeljeno korisnicima Fonda PIO Srpske širom Republike, od Krupe na Uni na sjeveru, do LJubinja na jugu", rekao je Milić, dodavši da je danas stigla prva isporuka u Banjaluku.

On je dodao da će raspodjelu maski, u koordinaciji sa Fondom i gradskim udruženjima penzionera vršiti Crveni krst Republike Srpske.

"Mi u Fondu smo stavili u funkciju sve naše kapacitete i maksimalno ćemo pomoći da bude skraćen rok za podjelu", istakao je Milić.

On je naglasio da će u narednih 12 do 15 dana, koliko bi isporuka trebalo da traje, Fond PIO staviti svoja vozila na raspolaganje.

"Iz opštinskih, odnosno gradskih udruženja svi penzioneri mlađi od 65 godina, a kojima nije zabranjeno kretanje će, u dogovoru sa predsjednikom Udruženja penzionera Republike Srpske, biti stavljeni u funkciju pravovremene i što brže podjele maski", dodao je Milić.