Drugačija priča nego prije mjesec dana

PDP se ipak ne odriče mandata

  • 12.11.2018. 20:39

Novoizabrani predstavnici PDP-a na, ne tako davno održanom tzv. narodnom protestu, javno su se odrekli svojih  poslaničkih mandata. Mjesec dana poslije priča je drugačija.

Iako su tvrdili da onaj ko bude ušao u skupštinu i sjeo u skupštinkse klupe podržava sve što ne valja, svoje djelovanje u parlamentu Srpske ipak uveliko planiraju. Zaprijetili su tada i da dok se ne riješi slučaj Dragičevića i ne izmijeni izborni zakon, u skupštinske klupe neće sjesti. Lider PDP-a Branislav Borenović tada je poručio da će se u Parlamentu pojaviti tek da ostavi cjeduljicu sa zahtjevima, pa izaći. Strasti su očito splasnule.

Danas takav scenario svog nastupa na konstitutivnoj sjednici ne pominje. Objašnjava da Srpsku čeka period pun izazova i da se glas PDP-ovih predstavnika mora čuti, a da će konkretno i zvanično odlučiti na sjednici Glavnog odbora.

“Mi ćemo na sjednici Glavnog odbora donijeti odredene zaključke i donijeti određene pravce djelovanja na bazi onoga na čemu inistiramo svih ovih mjeseci i ubijeđen sam da će svi izabrani predstavnici PDP-a dati doprinos i da se glas koji se od njih očekuje daleko čuje", kaže predsjednik PDP-a Branislav Borenović

Ono što se čulo nakon izbora bilo je i ne, Draška Stanivukovića. To je bio njegov odgovor na pitanje da li ce ući u skupštinu. Danas ipak tvrdi da se mandata nikad nije ni odrekao i da o ulasku u parlamet uveliko razmišlja. Sačekace kaže konstitutivnu sjednicu, ali i konačne odluke kolega iz drugih stranaka, pa tek tada će znati konačan ishod.

“Razgovaramo sa svim građanima, gledamo šta će da se desi sa SDS-om, NDP-om, šta će da bude sa skupštinom kakav će da da dobije oblik i tad ćemo da znamo konačan stav. Čak možda nećemo odlučiti na konstitutivnoj sjednici nego kada bude budžet ili neka važnija pitanja sve u svemu treba", kaže PDP-ov Draško Stanivuković.

On danas tvrdi da se mandata nikada nije ni odrekao i da o ulasku u parlamet uveliko razmišlja. Sačekaće kaže konstitutivnu sjednicu, ali i konačne odluke kolega iz drugih stranaka pa tek tada donijeti konačan stav.

Tri puta ne rekla je i Jelena Trivić na takozvanom narodnom protestu, upitana hoće li ući u skupštinu. I nama je danas rekla ne, kada smo je pitali za izjavu o ovoj temi, da komentariše nije htjela.  Poručuje samo da sačekamo prvu sjednicu skupštine, pa da vidimo da li ce uzeti mandate koje su dobili zahvaljujući gradanima, ali kojih su se u jednom trenutku i odrekli.

Тагови:
  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)